MAGI... Ja detta är bara magiskt gott!! Det kändes lite som om att ni också tyckte det på min instagram @matfashionistan :) Älskar att göra "Steamed buns", även kallat Bao's, och denna gång med långbakad fläsksida, ingefärspicklad gurka, råkostsallad & chilimajjo! Receptet kommer såklart här till er. 3 h, 4-6 pers Ingredienser Långbakad fläsksida 300-400g fläsksida (Rimmad går fint) 1/2 dl hoisinsås 1-2 msk ketchup 1 vitlök, pressad 1 cm ingefära, färsk - riven salt, efter smak 6-7 varv med svartpepparkvarnen Buns 20 g jäst 2dl ljummet vatten 4-5 dl vetemjöl 2 krm bakpulver 2 msk socker 1 tsk salt ½ dl matolja Chilimajjo 2 äggulor 2-2,5 dl rapsolja 1/2-1 tsk Kikkomansoja 1 lime, pressad 2-3 msk srirashasås (Efter hur starkt ni önskar det) 1 nypa salt Ingefärspicklad gurka 1⁄2 dl ättikssprit 1dl socker 1,5 dl vatten 1/2 gurka, skivad i mandolin 1 bit färsk ingefära (1cm skivad) Råkostsallad 2 dl fint skuren vitkål 2 dl fint skuren morot (El använd instrument som gör "julienne" av moroten (Tips! Det finns färdig mix råkostsallad i butikerna - en färdig påse) 2 msk koriander, färsk hackad 1 lime, pressad 3 droppar sesamolja 4-5 droppar fisksås salt, efter smak Tillbehör Färsk koriander Sesamfrö (svarta + vita-rostade) Långbakad fläsksida Sätt ugnen på 125 grader varmluft. Skölj fläsksidan i kallt vatten och torka av med hushållspapper. Blanda samman ingredienserna till marinaden, smaka av och gnid in runt hela köttbiten. Lägg i en mindre form och sätt in i ugnen i 3 h. Steamed buns "Bao's" Mät upp ljummet vatten och smula i jästen. Lös upp, häll i socker, salt och olja. Blanda mjöl och bakpulver i en skål med en gaffel så bakpulvret fördelas jämnt. Häll ner mjölblandningen i vätskan. Arbeta degen med degkrok i ca 10-15 min... Degen ska bli glansig, seg och mycket slät. Låt sedan jäsa under bakduk till dubbel storlek ca 50-60min. Forma bao's När degen jäst till det dubbla. Ta upp på ett lätt mjölat bakbord. Dela upp degen i bitar och forma bollar typ 30-40g / bun. Kavla ut bullarna tunt, ovalt och avlångt. Pensla på lite olja på halva delen och vik över så den andra, så det blir en övervikt bulle. Lägg de vikta bullarna på klippta bitar smörpapper 15x15 cm. Låt jäsa i ca 40 min. Ånga bunsen Hetta upp vatten i en kastrull. Ställ över en bambulåda och lägg i de antal bullar som får plats. Jag brukar köra 3-4 bullar på vardera lager. (Med bakplåtspappret under varje bulle) Har du ingen bambulåda hemma så går det bra att ånga en bulle i taget i ett durkslag. ”Man tager vad man haver”. Men det tar lite längre tid att få alla klara. Ånga bullarna över kokande vatten i bambulådan i 6 minuter. Ta upp och låt svalna. Förvara bunsen i plastpåsar sedan när dem svalnat helt. (Det går utmärkt att frysa in bunsen. Dom blir minst lika fina när man tinar upp dem.) Ingefärspicklad gurka Mät upp ättikssprit, socker och vatten i en kastrull. Koka upp och låt svalna. Skiva gurkan tunt med hjälp av en mandolin, ner i gurkskivorna i lagen och ställ in i kylen till servering. Chilimajjo Vispa äggulor, soja och en nypa salt hårt med elvisp. Häll i oljan droppvis under konstant vispning. När du fått en riktigt tjock konsistens. Tjockare än vanlig majonnäs så tillsätt Srirachasås- mängd efter smak. Pressa i saft från en halv lime. Vispa igen och tillsätt eventuellt mer olja om den inte blir tillräckligt tjock. (Droppvis) Den bör gå att spritsa snyggt sen. Häll upp i spritspåse och lägg i kyl. Råkostsallad Blanda alla ingredienser till salladen i en skål, smaka av och ställ svalt till servering. Rostade sesamfrö Rosta sesamfröna i en torr panna på medelhög värme tills dem får en fin gyllene färg. Blanda upp med svarta sesamfrö. Servering Skär upp fläsksidan i lite tunnare skivor. Sätt fram allt på bordet. Bao's, fläsksida, chilimajjo, råkostsallad, picklad gurka, sesamfrö & mer färsk koriander. Låt gästerna eller familjen preppa sina egna bao's - Alternativt DU preppar bunsen till gästerna, tex som en förrätt! Smaklig spis - Välkommen till himlen ♥