CATARINA KÖNIG
Catarina König vann den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. 2020 kammande hon även hem titeln Decenniets mästerkock som sändes på TV 4 hösten 2020. Idag jobbar hon som TV kock, kokboksförfattare, och inspirerar sina följare här som bloggare på ELLE mat & vin, samt på Instagram där hon heter Matfashionistan. Hon brinner för lyxiga snittar, bjudningar och middagar med lite extra guldkant. Välkomna in i hennes matvärld.
Annons

Crispy pork med asiatisk sallad

Detta är bara makalöst gott, och inte alls svårt att laga. Marinaden till fläskytterfilén gör ytan lite krispig och salt-söt. Detta i kombination med denna pigga asiatiska sallad blir ren magi. Ni måste testa, receptet kommer här!!

Annons

Passar lika bra som vardag till fest ❤️


4 pers, 40 min + marinering av kött 2h el mer

Ingredienser
850g fläskytterfilé

Annons

Marinad
1/2 dl hoisinsås
1/4 dl kinesisk soja
1/2 dl ketchup
1/2 msk socker

Sallad (Egentligen vilken typ av sallad man vill)
1 påse mixsallad
2 avokado
1-2 morötter, skurna i smala stänger
Cocktailtomater (om man vill)
1/2 gurka, skuren i stänger

Dressing
1/2 dl inlagd ingefära (Gari)
2 lime, pressade (saften)
1 msk salladslök (el 1/2 schalottenlök)
1,5 msk sesamolja
1,5 msk ljus japansk soja
1/2 röd mild chilifrukt

Topping
Rostsade sesamfrö 
Koriander (Kan uteslutas om ni inte gillar)

Gör så här
1. Blanda samman ingredienserna till marinaden.
2. Ansa fläskytterfilén från ev hinnor, och dela den om den är tjock en gång på länden. Lägg ner i marinaden och låt stå svalt minst 2h med plast över.

Annons

3. Mixa ihop dressingen med stavmixer till en relativt slät dressing. Smaka av och ställ svalt till servering.
4. Sväng ihop salladen. Mixsallad, morotsstänger, gurkstänger, skivor av avokado och en kvartar av cocktailtomater.
5. Grilla köttet på grillen till en innertemp på 68 grader. (När den sedan får vila ca 4-5 min går den upp till 70 grader som vi vill att den skall göra)
6. Tranchera köttet (skär upp) och lägg på ett fat. Strö över rostade sesamfrö som du rostat gyllene i en torr panna på medelhög värme.
7. Häll dressingen över salladen och toppa med sesamfrö & koriander (om önskas)
8. Servera & njut!!

SÅÅ gott ❤️

2 kommentarer till “Crispy pork med asiatisk sallad”

  1. Caroline skriver: 28 augusti 2020 kl 12:29

    Låter jättegott, har du något vintips till den här rätten?


  2. Jessica skriver: 12 maj 2021 kl 19:46

    Din marinad ser väldigt slät ut. Mixar du farin och löken?


Dela på:
Laddar