Hej mina finingar , hoppas allt är bra med er. Nu har jag gjort denna underbara Cajunchicken 3 gånger inom loppet av en vecka.. Kan det betyda att folk gillar det ? :) Skånsk Majs - Bjärekyckling grillad med cajunmarinad serverat med smashed potatoes och mangomarinerade cocktailtomater.. Ja det är en Hit! Här kommer receptet på något så enkelt, men fasansfullt gott! 4 pers 2 majskycklingar, Hela 150 g smör, smält 3 vitlöksklyftor, pressade 1-2 droppar kinesisk soja 1 msk Cajunkrydda Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Gör så här Stycka upp varje kyckling i 2-4 delar. Dela den antingen bara på hälften, eller dela den ytterligare en gång till. Jag kan tycka det är trevligt när varje person får en halv kyckling på sin tallrik. Rustikt och saftigt! Gör marinaden; Smält smöret i en skål i mikron. Pressa i vitlökarna, droppa i ett par droppar soja och tillsätt cajunkryddan. Smaka upp med salt och svartpeppar. Obs, det skall vara rätt salt, så var inte feg med saltet. Det tas upp av kycklingen sen. Pensla på marinaden på skinnsidan av kycklingen. Marinaden är ju med bas av smör, så när den möter den svala kycklingen kommer den lägga sig som ett fint lager på skinnet. Blir det marinad över så kan du gärna pensla undersidan lite också. Vill man så kan man göra som jag, strö över med Cajunkrydda efter att marinaden penslats på. ( Mer smak! ) Låt ny kycklingen få stå och dra till sig alla smaker innan det är dags för grillen att ta över. (Jag serverar denna kyckling till mina Smashed potatoes med ört- och vitlökssmör "finns recept här på bloggen", mangomarinerade cocktailtomater & en sval kall bearnaissås.) Grill Lägg kycklingen på grillen och grilla den tills innertempen närmst benet når 79-82 ( Tar du av den vid 79 grader går tempen snabbt upp till 80-82 av rest värmen.) Grilla kycklingen på båda sidorna, men längst på undersidan. Skinnet skall bli knaprigt men inte brännas, så håll koll på grillen och håll koll på temperaturen med en termometer. Tar ca 30 min på grillen men håll koll på tempen! Cajunkrydda går att köpa i din butik. Men man kan enkelt svänga ihop den själv. Ingredienser 1/2-1 st gul lök, riven 1 tsk paprikapulver 1/2 tsk spiskummin 1 krm vitlökspulver 1 tsk oregano 1/2 tsk svartpeppar 1/2 tsk cayennepeppar 1 tsk timjan 1 tsk salt Skala och riv löken på ett rivjärn. Rör samman med dem torra kryddorna. (Lägg cajunröran i en burk. Kan förvaras en dryg vecka i kylen med lock) Cajun är SÅ gott, kycklingen blir magisk!!! Ni måste testa!! :) Kram Catarina