21.09.2015 Dagen är här, dagen då jag skall laga mat som skall presenteras framför 3 personer jag hyser sån respekt för. Det är med nervösa andetag jag sätter mig i bilen tillsammans med min man och mina två små barn för att ta oss in till Stockholm och Clarion hotel där audition håller hus.. Barnen för som vanligt liv i baksätet, busar med varandra, skriker, stojar och skrattar.. Men jag "hör" nästan ingenting... Jag är så fokuserad, full av tankar, funderingar och nervositet.. Jag tittar ner på mina händer och ser dem darra, jag är så nervös... Men jag försöker intala mig själv att nervositet är något bra, det är ofta då man levererar på topp.. Vi rullar in i Stockholm och min puls går hastigt upp ännu mer, om det ens var möjligt.. Jag ser hotellet som en siluett långt framför oss och tänker. "Cattis - Andas, för nu gäller det.. Inhale.. Exhale" Plötsligt lägger sig nervositeten på hyllan, ni vet den där hyllan man kan lägga upp jobbiga saker på, för att senare ta ner dem och fortsätta bearbeta dem.. Där hamnade min nervositet, och där fick den ligga. För nu fanns det inte tid för annat än fullt fokus. Hej Catarina, välkommen!! Om ca 20 min är det din tur att få ett kök och då skall du få laga din mat. Du har 40 minuter på dig att laga din kompletta rätt, sedan ringer klockan och det är dags för dig att gå in och presentera dig & din mat... ok? -Eh, Ja absolut, vad kul!!... 2o minuter gick fort... tror aldrig att minuter tickat på så fort som nu, plötsligt är det min tur. Jag tog tre djupa andetag och entrade mitt kök.. Äntligen skall jag göra det jag är bra på, laga mat! Jag preppar upp mitt kök, och när jag är redo slås klockan igång på 40 min. Rätten jag skall laga är Steamed buns med halstrad tonfisk, chilimajonnäs, chili-ingefärsdressing, avokadoröra, picklad rödlökm sallad och rostade sesamfrön.. Jag är redo och tiden startas.... 39min....38....37.... 30min.... Jag tittar på klockan mellan momenten och känner att jag har kontroll, -Fortsätt så Cattis... Lugnt, metodiskt & kontrollerat 25..... 15... 10min..... Allt under kontroll.. Jag har hamnat i min matbubbla där totalfokus uppstår. Jag varken ser eller hör annat än det jag just nu håller på mig. Det enda som faktiskt känns lite annorlunda och som faktiskt inte går att "koppla bort" är kamerorna som hela tiden är riktade mot mitt huvud.. Well, bara att vänja sig... Tiden tickar snabbt neråt..6.. 5..4.. Ok, nu gäller det.. Är allt med? Buns, chilimajonnäs, dressing, pickat, halstrad tonfisk, rostade sesam.. Ja jag har det! Nu skall allt upp på vagnen..3...2..1.. Tiden är ute, nu är det dags! Moment of truth.. Jag tar mina första darriga, men ändå rätt bestämda steg mot juryrummet.... Vad händer egentligen inne i auditionrummet? Vad säger kockarna? Vem kommer in i rummet? To be continued...