Bakpotatis är något vi äter rätt ofta hemma. Vi älskar det, och framförallt med goda fyllningar & röror. Perfekt när man vill göra en enkel middag som skall gå snabbt. Här kommer två recept på röror som är favoriter hemma hos oss. En tonfisk röra och en kyckling - curry. Så goda, hoppas ni testar! Ingredienser4 stora bakpotatisar Aluminiumfolie (inget måste)Tonfiskröra2 burkar tonfisk i vatten1 rödlök, finhackad2 dl crème fraiche 13% el 15% fetthalt1/2 dl majonnäs (Hellmans)1 tsk citronpepparNymalen svartpepparnågra droppar citronsaftKyckling-curry röra2 paket =400g BBQ stekt & tärnad kyckling (Kronfågel)2 dl crème fraiche 13% el 15% fetthalt1/2-3/4 dl majonnäs (Hellmans)1 tsk currysaltNymalen svartpepparGör så härBakpotatis1. Sätt ugnen på 230-250 grader varmluft2. Svep in bakpotatisarna i folie, eller skippa folie om ni inte har hemma. 3. Nagga potatisen med en teststicka4. Sätt in i ugnen och låt gå ca 1h tills en teststicka går lätt igenom.Tonfiskröra1. Häll bort vattnet från tonfisken, lägg i en bunke. 2. Tillsätt finhackad rödlök, crème fraiche och majonnäs. Rör ihop.3. Tillsätt citronpeppar successivt efter smak och smaka av med nymalen svartpeppar och lite citronsaft. Ställ svalt till servering.Kyckling Curryröra1. Hacka ned kycklingbitarna lite till. (De är i bitar men vi vill ha de mindre) Lägg i en bunke.2. Tillsätt Crème fraiche & majonnäs, rör ihop.3. Tillsätt curryn successivt till önskad smak. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar. Snitta ett kors i bakpotatisarna och tryck till så den fläker upp sig. Servera rörorna på boret och låt familjen välja vad att fylla sin potatis med 😍