Det var en tidig morgon och vi alla 40 personer samlades efter frukost för att köras till inspelningsplatsen / tävlingsplatsen. Det var nervöst kan jag säga.. Många funderingar och tankar sprang igenom mitt huvud. Och jag tror inte att jag var ensam om det. Vad kommer hända, vad blir det för tävlingar, hur ser det ut där borta?, hur kommer det bli att möta juryn? kommer jag klara detta?.. Vi blev skjutsade i minibuss där varje buss tog 12 personer åt gången. Resan till inspelningsplatsen tog ca 10 min men kändes som en evighet. Man ville bara fram, fram till Gasklockorna där inspelningarna av kvalet ägde rum. Tillslut anländer vi och får syn på detta! Byggnaden var enorm.. Där inne skulle det avgöras vilka 12 personer som skulle hålla sig kvar och tillslut få vara med i Programmet, Sveriges Mästerkock 2016. Tävlingarna drog igång rätt fort. Vi fick snabb information och sedan var det bara att köra. Första tävlingen var " Gör en fullständig rätt där ÄGG'et är huvudpersonen" Jag tänkte direkt... hmmm... Omelett !? Nä, fy det är för enkelt... Hmm.. Jag gör en ägg benedict. Det känns bra, där får man visa ett lite bredare register. Att skå en egen hollandaise & pochera ägg. Pochera ägg är inte alltid det lättaste, men jag nailade det på plats. Jag stekte en utstansad rund brödbit i smör för att få den fint rostad & nötig. Knaperstekte bacon, slog en hollandaise och pocherade ägg. Byggde upp ett fint torn av detta och dekorerade med persilja. Jag var nöjd, riktigt nöjd.. Och jag hann precis färdigt när tiden gick ut... I bedömningen blev jag en utav dem bästa så jag fick gå och ställa mig på sidan av tävlingslokalen och blev immun i nästa elimineringstävling. Det var skönt, nu kunde jag andas ut för en stund och se dem andra tävla för sina glatta liv.. En efter en fick lämna tävlingen för att dem inte höll måttet. Det var jobbigt att se så många drömmar krossas. Och en tanke som genast slog mig.. Det hade kunnat vara jag.. Jag klarade mig denna dagen och kunde tillsammans med många andra åka tillbaks till hotellet och känna mig lugn. Åtminstone till dagen efter då vi skulle ställas inför nya utmaningar. Kvällarna var kul med alla deltagare i Gävle. Vi åt middag, satt i lounchen tillsasmmans, drack vin, åt chips och lärde känna varandra bättre. Att lära känna folket lite bättre gjorde nog oss alla till lite tryggare duellanter. "En behöver inte alla men alla behöver någon", det blev en trygghet att bekanta sig med deltagarna. Jag hittade mina vänner jag kände mig trygg med och hade något gemensamt med, faktiskt vänner jag pratar med än idag.. Och som fortfarande betyder fruktansvärt mycket för mig än idag. Daniel & Mikaela. Vänner för livet! Dags för en god natts sömn... Morgondagen kändes ju inte direkt som att den skulle bli enklare precis. Vi spenderade totalt fyra nätter i Gävle och tävlingarna blev allt svårare och svårare. Och deltagarna blev bara färre och färre.. Tror aldrig att jag varit så nervös över något i hela mitt liv. Jag ville ju det där. Jag ville bli en utav dem 12 utvalda till programmet.. Jag gav mitt ALLT! Det lönade sig, jag gav verkligen mitt allt och visade upp vem jag var, och vilken nivå min matlagning låg på. Jag fick den ÅTRÅVÄRDA platsen, TOPP 12 i Sveriges Mästerkock 2o16!! Lycka, jag kunde inte tro det.... Ni förstår nog inte hur lycklig jag var!! Kan nog sträcka mig till att det var den lyckligaste dagen i mitt liv. Jag och 11 andra underbara personligheter fick platserna och fick nu vara med i programmet. LYCKA!!!!! Tänk av alla 2500 st sökande, ner till 40st som tävlat här i gävle, så står vi här, Topp 12!! Mäktigt!! To be continued... Och då hörni, åker jag till Stockholm och nu drar allt igång på riktigt!! Kramar / C