Ibland blir man bara så sugen på pasta. Detta är en av mina absoluta favoriter. Lite lyxigt, lätt att göra och bara så galet gott! 30 min, 4 pers Ingredienser 400g oxfilé 500 g ekologisk tagliatelle, el annan pasta 1 gul lök 1 paket bacon 5-6 champinjoner 1 röd paprika 4 dl grädde 2 tsk dijonsenap 2-3 msk cognac 3-4 droppar kinesisk soja salt, efter smak svartpeppar efter smak Garnityr Färsk basilika riven parmesan (mycket) ( 1/2 dl rostade pinjenötter) Gör så här: Koka upp vatten och koka pastan, läs anvisningar på paketet. Finstrimla baconet och hacka ner i mindre bitar. Knaperstek på hög värme i en torr panna tills allt fett smält och baconet tagit färg. Lägg "baconströsslet" på hushållspapper och låt rinna av. Finhacka löken och fräs i en stekpanna med smör lite försiktigt. Löken får inte brännas, då blir den besk. Hacka under tiden champinjonerna grovt och strimla paprikan. Häll ner svampen och paprikan i pannan där löken svettats. Fräs vidare på medelhög värme tills paprikan blivit lite mjuk. (2-3 min) Tillsätt hälften av det knaperstekta baconet, rör om. Höj värmen och häll på cognac. Börja med någon matsked och smaka sedan upp med mer om det önskas. Låt cognacen koka in i grönsakerna och svampen, och häll sedan på grädden successivt. Grädden skall koka in och bli en krämig sås. Smaka upp med dijonsenap, salt och svartpeppar. Tillsätt mer cognac om ni önskar mer karaktär i rätten, supergott! När såsen nått önskad konsistens och smaken är som du önskar, dra ner värmen på plattan och låt den bara hållas varm. Strimla oxfilén (2 cm breda, 6 cm långa strimlor), salta & peppra. Stek strimlorna hastigt på hög värme i smör/rapsolja. Köttet skall ta fin färg men vara medium på insidan. Så stek strimlorna snabbt ca 2 minuter runt om så att köttets alla sidor får härlig stekyta. ( Tricket är att inte översteka köttet) När köttet är klart, vänd ner i cognacssåsen. Servering Vira upp pastan snyggt på en lång tång, lägg upp på tallriken som ett torn. Försök få pastatornet att stå. Häll sedan på såsen med oxfilén i. Strö över lite baconströssel, riv över rikligt parmesan och toppa med rostade pinjenötter samt färsk basilika! Buon appetito!