I samarbete med Provence viner packade jag ihop en härlig picknick att avnjuta i ute solen med matchande roséviner till i helgen. Dessa tre viner som jag matchat till picknicken passar bra till lättare maträtter såsom sallader, fiskspett och till och medenklare rätter med kyckling. För att andas in känslan av Provence gjorde jag en fransk potatissallad och kycklingspett kryddade med härliga Provence-kryddor. Perfekt mat att ta med på picknick som kan förberedas långt innan och ätas kallt. Recepten på det smarriga vi åt och vintips kommer här ♥ Det var verkligen en perfekt dag för picknick. Solen sken varm och fåglarna kvittrade i träden och doften av sommar var ett faktum ♥ Vi hittade en härlig plats där vi dukade upp allt vi hade med oss i picknickkorgen. Fransk potatissallad, kycklingspett, saft (till barnen), kylda roséviner, vattenmelon, bröd & ostar. Så himla mysigt!! Man borde helt klart gå på picknick oftare. 4 port, 20 min Fransk potatissallad Ingredienser 500g delikatesspotatis, kokt 1,5 tsk rödvinsvinäger 2 tsk dijonsenap 1 dl rapsolja 2 nypor socker 1 msk vatten 1/2 tsk flytande honung salt nymalen svartpeppar 1/2 rödlök, finstrimlad 1/2 dl kapris hackad gräslök Gör så här 1. Koka potatisen i lättsaltat vatten, häll sedan av och låt svalna något innan potatisen skärs i kvartar. 2. Vispa samman dressingen genom att blanda rödvinsvinäger, dijonsenap och socker. Vispa sedan ner rapsoljan, och sedan vatten. Smaka av/upp med salt, nymalen svartpeppar och runda upp med lite flytande honung. 3. Blanda upp potatisen med dresssingen, finhackad rödlök och kapris. Toppa med hackad gräslök. Franska kycklingspett (4 port, 20 min) Ingredienser 3 kycklingfiléer, skurna i mindre bitar Marinad 1/2 dl rapsolja 1 vitlöksklyfta 1/2 röd chilifrukt, finhackad 1-2 tsk japansk soja 1 tsk Herbes de provence (en örtblandning av Oregano, timjan, rosmarin & fänkål. Ibland också lavendel.) Salt nymalen svartpeppar -Spett att trä kycklingen på Gör så här 1. Blanda samman ingredienserna till marinaden och skär ner kycklingfiléerna i mindre bitar för att kunna trä på spetten. 2. Häll marinaden över kycklingbitarna och låt dra ett par h, eller över natten i kyl. 3. Trä på kycklingen på spetten, salta & peppra och lägg antingen på en glödhet grill, eller i ugnen på 220 grader grill, tills kycklingen är genomstekt. (Man får kika lite på kycklingen så den är genomgrillad) 4. Låt spetten svalna. Till potatissalladen, kycklingspetten, baguette och ostar testade vi tre olika roséviner som vi tyckte passade fantastiskt bra till. Whispering Angel Côtes de Provence 2019 -Frisk och fruktig med smak av citrus, jordgubb och röda bär. Passar perfekt till skaldjur, fisk, sallader & lätt grillat som kycklingspett. By.Ott Côtes de Provence 2019 - En bärig, fisk och nyanserad rosé med smak av röda bär som smultron och röda vinbär. Även inslag av örter, rabarber persika och blodgrapefrukt. Passar perfekt till sallader, fisk & kycklingrätter. Men även bara som sällskapsdryck. Minuty Prestige Rosé, Côtes de Provence 2019 - Ett friskt rosé med inslag av hallon, smultron, persika, mineral, blodgrapefrukt och örter. Passar till fisk, sallader och kycklingrätter. Det blir fler picknickar i solen, barnen älskade det ♥ En underbar dag med familjen, många skratt, god mat & nyupptäckta viner från underbara Provence!