Det är lördag den 26/9-2015 och det är dags för mig att packa väskan för att åka till det stora kvalet i Gävle där 40 personer skall tävla om den åtråvärda titeln Sveriges Mästerkock 2016. Jag vet ingenting egentligen. Det enda jag vet är att det kommer att bli svårt, svårt att hålla sig kvar i en tävling där alla 40 matlagare som kommit till Gävle måste vara superduktiga. Jag sätter mig i bilen från Uppsala, pussar på min älskade familj och rullar iväg. Jag slår in GPS'n på Scandic hotel - Gävle, tar några djupa andetag, håller hårt i ratten och sätter på min favorit musik. Vägen dit känns lång, många olika känslor hinner krypa fram längs vägen. Jag känner mig faktiskt lite nervös.. Men nervositeten handlar inte om tävlingarna, utan - Vilka människor finns på plats i Gävle!?" Det är alltid pirrigt när man inte vet vad som skall hända, när man inte vet vilka man skall träffa och när man inte känner till platsen så väl. Gps'n påvisar tillslut att det bara är 200m kvar till slutdestinationen, jag ser hotellet framför mig, och hjärtat gör ett påslag av frekvens.. Nu är jag här... -Cattis Andas, det här kommer gå galant säger en röst inom mig. Rösten låter som min mammas. Den där rösten som i alla år sedan jag var liten har gjort mig lugn, fått mig att känna trygghet och fått mig att känna att ingenting är omöjligt så länge man strävar efter sina drömmar. Jag tänker på vad min mamma brukar säga och infinner ett slags lugn. Jag parkerar bilen, plockar ut min resväska och går mot ingången på hotellet. Inne i receptionen står 3 damer som jobbar.. Jag går fram till disken och säger -Har jag kommit rätt? Jag är här med anledning av Sveriges mästerkock -Ja du har kommit helt rätt, här är din rumsnyckel. Du har ditt rum på våning 3, välkommen till Gävle. Hoppas du skall trivas... Jag tar mina första steg mot hissen och åker upp till mitt rum. Hej Gävle & Hej mitt rum!! Jag hängde upp mina kläder jag skulle ha på mig i tävlingarna, gjorde mig hemmastadd och ringde hem för att berätta att jag nu var installerad på hotellet. Klockan närmade sig 19.00, den tiden då vi alla 40 skulle bli bjudna på middag samt ha ett informationsmöte ang kommande dagar i Gävle. Vi samlades nere i Lobbyn, många nya ansikten, men det kändes skönt. Vi var ju där av samma anledning. Vi alla fann varandra snabbt, vi pratade massor, berättade om oss själva och alla fann sin plats väl, det är inte varje dag man träffar lika matintresserade själar på en och samma plats, på en och samma gång. Underbara samtal där det brinnande intresset för mat flammade i lokalen. Middagen var trevlig, dem man hamnade vid kring borden blev ens trygghet dem närmsta dagarna. Vi bytte nr så att alla fick en " bästa kompis" under inspelningarna. Kändes skönt, nu fanns det någon att bolla känslor och frågor med när det behövdes. Mina vänner kring bordet hette Falastin, Gillis, och Peter. Härliga människor med härlig humor, jag fann min plats direkt. Kvällen led mot sitt slut och det var dags för en god natts sömn.. Morgondagen var oviss, man visste ju verkligen ingenting om tävlingarna el utmaningarna. Men en sak var säker, jag kunde inte vara mer laddad för dem kommande utmaningarna. Kvalet i Gävle är nu ett faktum! Gott natt Gävle.. To be continued..