God kväll mina härliga vänner. Nu tänkte jag skriva lite om vår resa till Tokyo där inspelning av ett program av Sveriges Mästerkock skedde. -"En abstrakt känsla infann sig i kroppen när vi fick öppna "Mysteryboxen" i mästerkocksköket". Det är fredag och det är dags för nya tävlingar i Mästerkocksköket. Vad ska hända ? Vad blir det för tävling idag ? Vem kommer behöva lämna ? Vad ska vi laga ? Många frågor cirkulerar i mitt huvud. Och jag är nog inte ensam om det... Vi är nu 5 st kvar i tävlingen, 5 glada, tävlingsinriktade matlagningssjälar.. Det är nära nu, mycket nära!! Efter frukosten vi avnjöt på hotellet blev vi upphämtade av minibussen som skulle ta oss till inspelningsplatsen som så många gånger innan vid det här laget. Kan erkänna att bussresan fram och tillbaks till inspelningsplatserna varit en rolig del av det hela. Sån gemenskap, sånt pepp, så många skratt och så mycket värme från alla deltagare. Detta var nog stunden som vi kunde koppla av ihop, spåna på vad som kunde komma i tävlingsväg och med ALLTID hög musik i bakgrunden som fick oss att koppla bort tävlingsnervositeten för en stund.. Vi kom fram till inspelningsplatsen och klev in i köket med som alltid nervösa steg.. Vi, alla fem skådar en varsin Mystery box på varje bänk. -Åh herre gud, vad ligger under lådan ? Nervositeten ökade i frekvens om så var möjligt, det kändes ju redan innan som att nervositeten nått sin spets. Kockarna intar sina platser.. Leif med kockrock, vilket i min värld betyder att det under mysteryboxen måste ligga något som Leif brukar laga.. -Aha... vi kommer nog få laga något som Leif har som paradrätt, han kommer nog visa, och vi ska försöka kopiera honom.. Eller? Leif börjar prata om Sushi.... - Åh, skall vi göra sushi ? Det har jag gjort 2 ggr i mitt liv så det borde jag klara av... Nu blir jag nervös på riktigt.. vad skall vi göra ? Leif -Att bara koka sushiris kräver många års erfarenhet, det är inget ni lär er under en dag... Så packa väskorna NI SKALL TILL TOKYO!!!!!!! Känslan just då var bara helt obeskrivligt abstrakt.. Va ? Skall vi flyga till Tokyo med Mästerkocksteamet? Ska vi flyga till andra sidan jorden ? Oj så mycket tankar som infann sig... Men vilken innerlig LYCKA!! Nu var det bara att återvända till Hotellet, packa om sina väskor för att spendera 1 vecka i Tokyo. Det låter länge, men det tar en dag att resa dit, och en dag att resa hem. Vilket betydde att det blev 5 dagars inspelning i den stora staden Tokyo. Flygresan gick ok, det är långt och flygstolarna går inte direkt att luta tillbaka tillräckligt för att få en skön sovställning. Men att klaga vore dumt ;) Vi landar i Tokyo och våra ögon möter den vackraste gryningen någonsin. Att se solen gå upp och att höra denna enorma stad vakna känns sagolikt. Vi åkte direkt till hotellet, fick våra rum och fick installera oss lite snabbt innan det var dags för lunch med hela teamet mitt i staden. Här åt vi nu Äkta japansk mat. Dröm! Resten av dagen fick vi spendera som vi ville, det var ingen inspelning första dagen. Vi alla Topp 5 drev runt och utforskade staden. En enorm stad, galet stor. Så städad, så ren och så fylld av människor. Att vara i denna stad känns precis som en film, en riktig film! I Tokyo umgicks jag mycket med min vän Daniel. En vän för livet som jag fann under inspelningen till Sveriges mästerkock. Han är precis den där kill-kompisen som man hade när man var yngre, som man önskat att man hade än idag. Den kompisen som alltid finns där, som alltid lyssnar, som alltid ställer upp och som stöttar en till 100 %. En riktig vän som jag pratar med nästan varje dag. Jag är så galet glad att jag fick chansen att träffa honom så här mitt i livet. Lycka i en nyfunnen vän, och Allt tack vare Sveriges mästerkock. Med ett hjärta av guld, så fin och så högt som han håller sin egen lilla familj så har han blivit min bästa killkompis. Och kvar är han för att stanna! En bild säger mer är 1000 ord. Lycka att vara i TOKYO!! Som ni förstår spelade vi in ett helt avsnitt i Tokyo. Vi skulle laga tre rätter, tre helt olika rätter på 90 minuter och presentera både för vår egen jury och för ägaren av Nobu´s restaurang i Tokyo. Ni förstår att det var nervöst va ? Tävlingen skedde i ett litet kök, där taket var så lågt att både fantastiska fritös-kungen Paul & långa, stora Daniel nästan fick ducka hela tiden, så galet lågt till tak. Det var nog 35 grader varmt i köket och vi svettades som djur för att hålla oss kvar i tävlingen. Vi gav allt och vi klarade det.. Alla lade upp sina "Bento-lådor" innehållande tre olika rätter. Att klara detta under omständigheterna var bara det en enorm prövning. Efter bedömningarna av våra rätter hamnade två i elemineringstävling. Det blev smaktest för dem... Smaktest i Japan!?!?! Tillslut ledde det till att finaste Elin fick åka hem. Ett tråkigt avslut att resan till Tokyo skulle bli det sista för henne i tävlingen, men spelets regler är bara att acceptera, det lärde vi oss fort. Stor eloge till Elin iaf som inte alls är spec gammal, 20+ och blev topp 5 i Sveriges mästerkock, galet bra!! Imponerad! Lyckliga topp 4 flög hem från en fantastisk resa till Tokyo som inte bara gav mig erfarenheter rikare utan en fantastiskt fin Vän rikare, Daniel! Friends, Ta hand om era vänner!! Ps. Daniel bloggar på finest.se och lagar fantastisk mat. Kika så får ni se :) Stor kram Catarina