CATARINA KÖNIG
Catarina König vann Sveriges Mästerkock 2016. Förutom ett brinnande intresse för mat älskar hon mode och att ha festliga middagar hemma. Hon gillar att planera och ordna med alla små detaljer. Allt det där som får en fest eller tillställning att bli det där lilla extra.
Annons

Asiatisk nudelsallad med 5-spice kyckling & het majjo

Denna rätt är bara så otroligt god!! Verkligen en rätt om du vill imponera stort på dina gäster eller överraska familjen 🙂
Massa smaker – spännande smaker…Jag kan äta denna rätt två dagar i veckan, lätt!! 🙂
Här kommer receptet!

Annons


4 pers, 30 min

Ingredienser
4st Kycklingfiléer, helst minutfiléer
2tsk ”5 spice krydda” – finns att köpa färdig i välsorterade butiker. (Eller så mixar man ihop kryddsammansättningen själv: 2 tsk malen kanel, 1 tsk hela kryddnejlikor, 2 hela stjärnanis, 2 tsk vitpeppar, 2 tsk fänkålsfrö.)
rapsolja, att gnida in kycklingen med.

Dressing
100g gram inlagd ingefära
1 cm färsk ingefära
2 st lime, saften
1 msk fisksås
1 msk ljus soja- Kikkoman
1 msk sesamolja
0,5 st röd chilifrukt

Annons

Sallad
200 gram platta risnudlar
2-3 salladslökar, finhackad
1 kruka koriander
1st romansallad-huvud
2 morötter
1/2 dl salta jordnötter, grovt hackade
1 msk sesamfrö
(1 lime) – klyftor

Chilimajjo
½ dl Majonnäs
3 tsk Srirachasås
2krm soja

1. Torr-rosta sesamfröna i stekpannan tills de får en gyllene färg, häll upp i en skål ställ åt sidan.
2.Koka upp vatten i en kastrull – dra bort från plattan och lägg i nudlarna. Låt dra 3-4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.
3. Gnid in kycklingen med din mortlade five-spice krydda, låt marinera gärna 20-30 min. Gör under tiden resten.
4. Häll i alla ingredienser till dressingen i en mixer- inlagd ingefära, saften från 2st lime, fisksås, soja och sesamolja, hacka sedan ner chilin grovt- mixa till en slät dressing!
5. Ansa och skär ner salladen i mindre blad.
6.Hyvla moroten med hjälp at potatisskalaren.. och skiva salladslökarna tunt.

Annons

7. Blanda upp majonnäsen med srirachasås och lite japansk soja. Gott när den är Het!
8.Vänd ner risnudlarna, hyvlad morot, sallad, salladslök i en stor serveringsskål. Häll över dressingen. Toppa med hackade jordnötter, sesamfrö och massa hackad koriander och ev limeklyftor.

9.Grilla eller stek kycklingen det sista du gör. Servera till den fantastiskt goda risnudelsalladen och den heta majjon!

Så gott!!! ♥ Smakbomb!!

Annons

 

Dela på:
Laddar