En av mina favoriter med fräscha roliga smaker 💚 4 pers, 30 minIngredienser4st Kycklingfiléer, helst minutfiléer2tsk "5 spice krydda" - finns att köpa färdig i välsorterade butiker. (Eller så mixar man ihop kryddsammansättningen själv: 2 tsk malen kanel, 1 tsk hela kryddnejlikor, 2 hela stjärnanis, 2 tsk vitpeppar, 2 tsk fänkålsfrö.)rapsolja, att gnida in kycklingen med.Dressing100g gram inlagd ingefära1 cm färsk ingefära2 st lime, saften1 msk fisksås1 msk ljus soja- Kikkoman1 msk sesamolja0,5 st röd chilifruktSallad200 gram platta risnudlar2-3 salladslökar, finhackad1 kruka koriander1st romansallad-huvud2 morötter1/2 dl salta jordnötter, grovt hackade1 msk sesamfrö(1 lime) - klyftorChilimajjo½ dl Majonnäs3 tsk Srirachasås2krm soja1. Torr-rosta sesamfröna i stekpannan tills de får en gyllene färg, häll upp i en skål ställ åt sidan.2.Koka upp vatten i en kastrull - dra bort från plattan och lägg i nudlarna. Låt dra 3-4 min med lock på, skölj sedan med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla.3. Gnid in kycklingen med din mortlade five-spice krydda, låt marinera gärna 20-30 min. Gör under tiden resten.4. Häll i alla ingredienser till dressingen i en mixer- inlagd ingefära, saften från 2st lime, fisksås, soja och sesamolja, hacka sedan ner chilin grovt- mixa till en slät dressing!5. Ansa och skär ner salladen i mindre blad.6.Hyvla moroten med hjälp at potatisskalaren.. och skiva salladslökarna tunt. 7. Blanda upp majonnäsen med srirachasås och lite japansk soja. Gott när den är Het!8.Vänd ner risnudlarna, hyvlad morot, sallad, salladslök i en stor serveringsskål. Häll över dressingen. Toppa med hackade jordnötter, sesamfrö och massa hackad koriander och ev limeklyftor. 9.Grilla eller stek kycklingen det sista du gör. Servera till den fantastiskt goda risnudelsalladen och den heta majjon!Så gott!!! ♥ Smakbomb!!