Har ni testat göra Banh mi någon gång ? (Vietnamesisk macka) Jag gillar det, men föredrar att göra Banh mi fries, alltså inte klassiskt serverat i bröd, utan tillsammans med pommes. Det är galet gott, och så himla enkelt att göra. Jag gör så här, här kommer receptet ♥ 4 port, 30 + (3h) Ingredienser 400-500g fläsksida 1/2 dl hoisinsås 1 riven/pressad vitlökklyfta 1 msk Go chu jang sås (Finns vid det asiatiska i butik) salt, efter smak nyalen svartpeppar Pommes (Orkar du inte göra egna pommes, köp och kör i ugnen - går utmärkt!) 6-7 mjöliga potatisar 4-5 dl frityrolja Go chu jang majonnäs 1 dl majonnäs (hemslagen eller Hellmans) 1-2 msk go chu jang sås salt, efter smak Neutral majonnäs 1 dl hemslagen majjo, alt 1 dl Hellmans Sallad Råkost mix ( strimlad vitkål & morot) Isbergssallad, tunt skuren Cocktailtomater 2 avokado Rostade sesamfrö 1 msk vita sesamfrö, torrostade Topping Koriander Gör så här Fläsksidan 1. Sätt ugnen på 125 grader varmluft. 2. Blanda samman ingredienserna till marinaden och gnid in hela köttbiten. Ps. Jag skär bort "svålen" på fläsksidan, men bara det översta (skinnet) så att mkt fett finns kvar. Detta för att svålen blir rätt hård/seg. 3. Sätt in i ugnen i 3 h. Salta och peppra uppe på! Go chu jang majonnäs Blanda samman hemslagen el hemmlans majjo med Go chu jang sås. Smaka av så att det blir den hetta du önskar. Lägg i spritspåse Neutral majonnäs Slå en majonnäs (orginalrecept), alt lägg köpt Hellamans majjo i en spritspåse Ps. Hellmans är den enda majjon som smakar som om du gjort den själv! Pommes Köp färdiga pommes och fritera i fritös - krispigare! Alt, gör egna pommes om du känner att tiden räcker till (Det gör alltid jag). Men se till att få dem krispiga! Sallad Skär ner alla ingredienser till salladen utom avokadon. Blanda samman. Kärna ur och skala avokadon, skär i skivor och droppa lite lime el citron över. Servering Skär upp den långbakade fläsksidan i 1/2-1 cm tjocka skivor, skär ner dem i bitar. Lägg salladen på en tallrik, pommesen på, sedan fläsksidan och de två majonnäserna ringlat över. Toppa med massa koriander & rostade sesamfrö. Dekorera men någon limeklyfta och servera direkt så pommesen håller sig krispiga ♥ Sååå gott!! (Och SÅ enkelt om man tar genvägar - Ibland får man den ;) )