Får du aldrig till smakerna i din wok? Tycker du att det blir smaklöst och tråkigt? Då har jag receptet till motsatsen: "Smakresa"! Nu har vi ätit denna wok två dagar i rad för att alla i familjen bara älskar den. ♥ Här kommer såklart receptet! 4 pers, 15 min Ingredienser 4 kycklingfiléer 1/2-1 msk ljus soja, att vända de strimlade kycklingfiléerna i 1 liten purjolök, grovt strimlad 1 liten rödlök, grovt strimlad i halvmånar 1 stor vitlöksklyfta, finhackad 1 gul paprika 1 röd paprika 2 buketter broccoli, skurna i bitar (med stammen) 1 burk minimajs 1,5-2 msk teriyakisås 1 msk sesamolja (mer om så önskas) 2 tsk sesamfrö Tillbehör Go-chu-jang - chilisås (alt vanlig sweet chlisås) Gör så här 1. Strimla kycklingen i strimlor typ 2x6 cm. Lägg ner i en bunke och häll över ljus soja (typ Kikkoman). Salta och peppra, rör om och ställ åt sidan. 2. Tvätta och strimla purjolök och rödlök grovt, lägg i en skål. 3. Hacka ner vitlöken fint ner i lökblandningen. 4. Strimla paprikorna grovt och skär ner broccolin i lagom stora bitar. 5. Blanda allt i skålen och hetta upp en wokpanna eller sauteuse med olivolja. 6. Fräs grönsakerna och tillsätt sesamolja & sesamfrön (Stek inte grönsakerna längre än nödvändigt. Det är "al dente" grönsaker vi är ute efter. Lite skönt tuggmotstånd :) ) 7. Sänk värmen lite på grönsakerna och hetta upp en annan panna med olivolja för att steka den strimlade kycklingen. 7. Stek tills kycklingen får färg och blir genomstekt och häll sedan över teriyakisåsen. Rör om och vänd ner i grönsakerna. 8. Skär ner minimajsen i mindre bitar och blanda i. Värm upp woken och servera som den är eller till ris, alt nudlar. Vi tänker lite på kolhydratintaget här hemma så vi äter den som den är, utan ris el nudlar ♥ Smaklig spis, enkelt och galet gott va? :)