Magii ♥ Alltså detta var bara så makalöst gott!! Ni måste måste måste prova!! Men: Köp alltid ASC märkta scampi / jätteräkor, då vet man att det är en ansvarsfullt odlad produkt/fisk. Här kommer receptet! Ingredienser Spett 12-16 Jätte räkor (scampi ASC märkta) 1/2 dl sweet chili sås 1/2 msk Santa Maria "Hot pepper sås" - >Står på taco-hyllan i butik 1 tsk flilngsalt Glasnudelsallad 100g glasnudlar 2 salladslökar, tunt skurna 2 morötter, hyvlade med potatisskalare 1 röd chilifrukt, finskuren (Mild) 1 kruka koriander, hackad 1-2 lime, pressade 1 tsk riven ingefära, färsk 1 msk seasamolja 1/2 msk ljus soja (kikkoman) Chilimajjo 1/2 dl majonnäs (Hellmans el hemslagen) 3 tsk srirachasås några droppar pressad lime 1 krm ljus soja salt, efter smak Gör så här 1. Lägg jätteräkorna - tinade - utan skal i en bunke. Häll över sweet chilisås och hot pepper sause. Rör omkring så räkorna får marinera i blandningen. Ställ svalt så länge tills grill. 2. Koka upp vatten till nudlarna. Dra bort från plattan och lägg ner glasnudlarna. När 3 min gått - häll av och spola med iskallt vatten tills nudlarna är helt kalla. 3. Klipp nudlarna ner i en skål lite så att de inte är så långa. Tillsätt sedan alla ingredienser i salladen och rör om ordentligt så allt blandas väl. Smaka av! (Moroten skalar jag först med potatisskalaren, sedan "skalar" jag ner långa bitar morot ner i salladen. Gott och enkelt :) - Önskas mer sesamolja så smaka upp med ev mer. PS: Salladen skall vara syrlig, så ös på med limesaft! ♥ Majjo 1. Blanda samman ingredienserna och ställ svalt till servering. Grilla spetten 1. Trä på räkorna på spetten och grilla i ca 2-3 min / sida. Dessa räkor går fort att tillaga. Från att dom från början är grå, så ska de bli härligt röda. PS: Går hur bra som helst att skippa spetten och grilla direkt på gallret istället. Servera räkspetten till den kalla glasnudelsalladen, chilimajjo samt en limeklyfta. Dekorera med mer koriander ♥ SÅ GOTT!!!