Hoisinglaserad lax med asiatisk nudelsallad, Såå gott!!👌 receptet kommer här! 4 port, 30 minLax600g lax (laxsida, laxloins)2 msk olivoljaSalt & nymalen svartpeppar Hoisinglaze1/2 dl hoisin1 tsk srirashasåsSalt, ester smak Asiatisk nudelsallad180g platta risnudlar2 morötter1 gurka1/2 kruka korianderDressing1/2 dl Gari ca 80g (inlagd ingefära)1/2 röd chilifrukt 🌶 (mild)1 msk sesamolja2 lime, saften1 msk japansk soja1/2 tsk fisksås1 näve färsk korianderSalt, efter smakTopping/ dekoration1/2 salladslök, strimlad1/2 röd chili, finskuren1 msk rostade sesamfröGör så här1.Sätt ugnen på 150 grader varmluft och skär upp laxen i portionsbitar á 150g, lägg ner i en form med skinnsidan nedåt.2. Pensla laxen med olivolja, salta lite och peppra. Sätt in laxen i ugnen i ca 20 min, tills innertemperaturen når 50-51 grader i tjockaste delen på laxen.Nudelsalladen3. Koka upp vatten i en kastrull med en nypa salt i, dra bort från plattan och lägg ner nudlarna. Låt dra ca 4 min under lock. Häll sedan av vattnet och Skölj nudlarna med iskallt vatten tills de blir helt kalla i durkslag.4.Klipp ned nudlarna i en skål (Nudlarna är så långa och icke hanterbara annars).5. Skala moroten och tvätta gurkan. Strimla dem på längden med en grönsaksstrimlare och blanda ihop med nudlarna. Vänd även i hackad koriander.6. Mixa samman ingredienserna till dressingen i en cylinder med stavmixern. Mixa slätt och smaka av med ev lite salt. Blanda samman med nudelsalladen.7. Torr-rosta sesamfrön i en stekpanna på medelhög värme tills de blir gyllene.8. Blanda samman hoisinglazen och ta ut laxen från ugnen. Pensla den varma laxen med glazen och servera direkt till den härliga nudelsalladen. Toppa med rostade sesamfrön! Tips!-Man kan addera tex tomater och avokado till salladen om man vill ha den mer matig.-Det är supergott att servera en chilimajjo till denna rätt (1 dl hellmans majonnäs + 1 msk srirachasås + 1/2 tsk japansk soja)- Gillar man inte koriander, så uteslut det både i salladen och i dressingen.- Vill man byta ut laxen till kött så gör nudelsalladen med dressingen. Men lägg en god köttbit på grillen och tranchera upp till den goda salladen istället.Skippa hioisinglazen om ni väljer en nötdetalj Men på fläsk och kyckling passar det bra.