Torsdag och dags att tänka på middag inför helgen, eller hur? Har ni provat göra dumplings? Jag vet, det ser ju rätt så svårt ut – men det är ju faktiskt inte alls det! I min värld är det bland det enklaste du kan svänga ihop, ni får nog testa så förstår ni vad jag menar. Receptet är superenkelt men du behöver en bambulåda, ja eller en ångugn! Detta recept ger er garanterat en härlig smakresa till Asien. 20 st dumplings (räcker till 2 hungriga pers - gör dubbelt om ni är 4-5 pers) Ingredienser 20 st wonton-ark, ca 8x8cm (finns att köpa i frysen i butik eller i asiatiska butiker) 250 g kycklingfärs 2 krm salt 12-15 varv med svartpepparkvarnen 1/2 msk färsk koriander, finhackad 1 tsk färsk ingefära, riven 1 mindre vitlöksklyfta, fin-finhackad Sojadipp 2 msk kikkomansoja 1/2 - 3/4 tsk riven färsk ingefära 2 krm sesamolja 1/2 tsk pressad lime 1 krm finstrimlad / hackad röd färsk chili 1/2 tsk agavesirap eller honung Chili- & limemajjo 1/2 dl majonnäs (hemslagen helst såklart, men köpt om du har bråttom) 2-4 tsk srirachasås (smaka av välj hetta utefter smak och önskemål) 1/2 tsk limesaft salt, efter smak Gör så här 1. Blanda samman kycklingfärs, salt, peppar, finhackad koriander, riven ingefära och finhackad vitlök. Rör krämig så att alla smaker blandas in i färsen. 2. Blanda samman ingredienserna till dipperna och ställ svalt till servering 3. Lägg ca 1/2 msk färs på varje wontonblad och pensla kanterna med lite vatten. Vik ihop till små paket och försök i samma moment att trycka ut luften innan den sluts helt. (På Youtube kan du hitta olika varianter av hur man gör dumplingknyten.) Annars, tänk fylld pasta! 4. Koka upp vatten i en kastrull och ställ bambulådan uppe på. 5. Lägg ut en bit smörpapper som du sedan lägger dumplingsen på, men se till att ångan fortfarande tar sig upp kring kanterna. 6. Ånga dina dumplings i ca 9-10 minuter med locket på, då är dom garanterat klara i mitten. (Kyckling är verkligen viktigt att man har koll på. Så kolla gärna i en dumpling innan smakprov i alla fall.) 7. Servera dina dumplings så fort de är klara och doppa i dom goda dipperna! Tips! I samband med att jag bjuder på detta skivar jag upp Salmalax i tunna sashimi-skivor och serverar även det till dipperna.. Magiskt! Lycka till med matlagningen, ni kommer älska ♥