Jag bara älskar ingefära, koriander, sesam, lime, chili, citrongräs mm. Allt som hör asiatiska smaker till är så galet gott. Här kommer receptet på min asiatiska biffsallad, som ni bara måste testa ♥ Kan det inte vara en bra middag en torsdagskväll som denna? 4 pers, 30 min Ingredienser: 600 g flapsteak eller ryggbiff 2 pack glasnudlar (à 100 g) 2 stora morötter, el 4 mindre 10-12 sugarsnaps 1 kruka koriander 1/2 -1 msk rostade sesamfrön chiliflakes Dressing: 2 st lime, pressade 2 tsk fisksås 1 stor vitlöksklyfta, pressad (el 2 mindre) 1 msk riven ingefära 1 msk sesamolja (el mer om så önskas ) 1 nypa socker, el honung salt, efter smak Gör så här: Börja med dressingen så att den sedan får stå och dra. Pressa lime ner i ett glas. Tillsätt pressad vitlök, riven ingefära, fisksås, sesamolja och en nypa socker, eller en skvätt honung. Salta efter smak och ställ åt sidan. Sätt ugnen på 90-100 grader. Stek köttet runt om, lägg in i ugnen och låt gå till köttet når en inre grad på 56 grader, ta ut och låt sedan vila 5-5 min i folie eller bakplåtspapper. Medan köttet står i ugnen, gör under tiden salladen. Sallad: Koka glasnudlarna enligt anvisningarna på paketet. Använd en spiralizer för att göra "långa smala spiraler" av moroten. Har du ingen spiralizer hemma så går det bra att använda en potatisskalare eller en osthyvel, skär därefter ut långa smala remsor av moroten. Skär sedan sugarsnpsen i långa smala stänger, hacka koriandern (spara lite till dekoration) och lägg ner allt i en skål. Häll av vattnet från glasnudlarna, klipp gärna av dem på hälften så det går lättare att blanda in med övriga salladen. Blanda samman salladen med glasnudlarna och häll över dressingen, blanda om ordentligt. Smaka upp med salt och chiliflakes. Låt dra! Servering: Lägg upp sallad på en tallrik, skär köttet tvärs över fibrerna i snygga lite tunnare skivor och lägg mot salladen. Dekorera med färsk koriander, rostade sesamfrön och ev en limeklyfta! Så gott, a trip to Asia n back! :)