Alltså... Detta måste ni bara testa om ni gillar lite hetta i maten. ♥ I förrgår åkte jag till en stor asiatisk butik nära där vi bor och köpte på mig lite "must-haves" Jag köpte bland annat röd currypasta (som var magiskt god... inte alls likt den man hittar i sin vanliga butik), kokosmjölk, kokosgrädde, nudlar, koriander, citrongräs, chili, tempura mm. Jag hade när jag åkte dit en liten tanke på vad jag ville laga och resultatet efter 20 min i köket blev detta! Ni måste prova!! 4 port, 20 min Ingredienser 1,5 l vatten 4 msk kycklingfond 3 msk Röd currypasta (En bra sådan från asiatisk butik skulle jag rekommendera) 1 citrongräs 1 dl Kokosgrädde 1/2 msk japansk soja 1/2 pressad lime 20 st ASC märkt scampi (jätteräkor) 150g tunna risnudlar 1 salladslök, finstrimlad 1/2 kruka koriander salt Gör så här 1.Mät upp vatten i en kastrull, tillsätt koncentrerad fond och låt koka samman. Sänk värmen till medelhög och tillsätt röd currypasta, rör ut. 2. Banka lätt på citrongräset med baksidan av kniven så smakerna kommer ut i soppan. Lägg ner gräset och låt puttra med i soppan. 3. Tillsätt kokosgrädde, pressad lime och japansk soja. Smaka av och smaka upp med ev salt. Hur smakar soppan nu ? Svag, stark ? Lagom? Om inte tillsätt mer röd currypasta. Min pasta var ganska stark och smakrik så 2-3 msk räckte väl. 4. När basen till soppan nu känns bra, lyft upp citrongräset och släng bort. Sedan så skall nudlarna läggas i. Dessa nudlar blir klara på några minuter liggandes i soppan. Tillsätt även jätteräkorna och låt sjuda några minuter i soppan tills nudlarna är klara. 5. Servera nudelsoppan med finstrimlad salladslök och koriander uppe på. Ps. Soppan äts lättast med pinnar & sked ♥ Sååå Gott!!! Lycka till ♥