2 bowls, 2 port (20 min + avsvalnad av riset) Ingredienser 1-1,5 dl sushiris (kokas enl förpackning) 300g Salma el Fröya lax 2 tsk sesamolja 2 tsk japansk soja 1 dl Edamamebönor 1 dl mangotärningar (frysta går toppen) 1/2 gurka 1 avokado 1 finstrimlad salladslök Groddar el ärtskott (tex alfalfa, rödbets el broccoligroddar) Chilimajjo 1/2 dl majonnäs Hellmans 1/2 msk srirachasås 1/2 tsk japansk soja Topping Rostade sesamfrön (svarta + vita) Gör så här 1. Koka riset enligt anvisningarna på paketet.Jag dressar riset med lite sushi su när det kokat och svalnat av, dvs risvinäger som smält samman med socker. Salt har jag redan i vattnet när riset kokar. Tror jag blandade upp 1 msk risvinäger med ca 1 tsk socker, blir typ som en mildare pickel-lag. 2. Skär laxen i lagom stora tärningar, lägg i en skål och häll soja och sesamolja över. Blanda runt och ställ svalt för att marinera laxen. 3. Lägg edamamebönor och mango i skålar och låt töa (om frysta) 4. Kärna ur och skala avokadon, skär snyggt i tunna skivor el kuber. 5. Strimla salladslöken fint, och hyvla gurkan tunt. 6. Torrosta sesamfröna i en panna på medelhög värme tills gyllene. Blanda upp med svarta sesamfrö. 7. Blanda samman ingredienserna till chilimajjon. Lägg i pip-flaska el spritspåse. Bygga bowl’en 1. När riset är avsvalnat lägg i botten på två skålar. 2. Lägg på mango, edamamebönor, lax, hyvlad gurka, groddar och toppa med sesamfrön & finstrimlad salladslök. 3. Ringla hastigt över chilimajjo & toppa med hackad koriander 🥢🍲 Servera med någon limeklyfta 🍈 Smaklig spis 😍🥢👌🏻