Detta ÄR det absolut godaste tillbehöret jag vet. Sauterad krispig broccoli med hemgjord chiliolja, hackade marconamandlar, koriander, rostade sesamfrö och massa pressad lime.. 🥦♥️🥦♥️🥦♥️Man kan äta hur mycket som helst.. Så galet gott till en grillad köttbit el dylikt. Receptet kommer HÄR. 4 port, 20 minIngredienser2 stor broccolihuvuden50 g smör att steka (sautera) iKoreansk chilliolja (Görs med fördel dagen/dagarna innan)2 dl rapsolja1,5-2 msk koreansk chilipeppar2 krossade vitlöksklyftor1/2-1 finskuren röd chilifrukt 1 msk sesamoljaTopping1/2 dl saltrostade Marconamandlar (utan skal), hackadeKoriander, finskurenRostade sesamfrö1-1,5 pressad limeFlingsaltGör så här1. Lägg koreansk chilipeppar, krossade vitlökar, och finskuren chili i en tjock glasburk (typ syltburk) eller i en liten katrull. 2. Hetta upp rapsoljan i en annan kastrull till 140-150 grader. 3. Slå den heta oljan över kryddblandningen och låt det hetta till ordentligt. Nu kommer det bubbla ordentligt. 4. Rör runt och låt svalna till rumstemp. Tillsätt sedan sesamoljan och rör om. 5. Lägg på locket. (Denna olja kan du använda i veckor nu) 6. Ansa brollolihuvudet och skär i mindre buketter med stjälken kvar. 7. Stek (sautera) broccolin i smöret på medelhög värme. Den skall behålla sitt krisp men inte vara rå. Lägg ett stort lock på någon minut så ångas de också och blir färdiga fortare. 8. Hacka mandlarna, skär koriandern fint och rosta sesamfröna. ServeringLägg den sauterade broccolin på ett fat. Skeda på rikligt med chiliolja på buketterna och toppa med hackade mandlar, koriander och massa pressad lime. Strö lite flingsalt över och servera!(Jag silar inte oljan, jag låter chilin mm sjunka till botten bara)Vad är koreanskt chilipulver?Koreanskt chilipulver GOCHUGARU ser ut så här, och köps i asiatiska butiker eller enkelt på nätet. Lycka till ♥️♥️♥️♥️🔥🌟🙌🏻