Vietnamesiska vårrullar är bland det godaste jag vet; klicka HÄR för att kika in på min nya Youtube-kanal och för att se hur jag gör mina vårrullar hemma i mitt kök. Fullständigt recept ser ni här nedan, men på filmen visar jag små tips ? Mingel för ca 6 pers, alt middag för 2-3 pers, 30 min Ingredienser 8-10 rispapper, runda 4st kyckling innerfiléer (Jag kokar ett helt paket - bra till annat, lunchsallad osv..) 10-12 Vannameiräkor ASC märkta, finns färska - frysta i butik 1 morot, skuren i stavar som är ca 0,5x 8-10 cm långa Gurka, skuren i stavar, lika strl som moroten 1 avokado, skuren i "stänger" 50g glasnudlar 2 msk sweet chilisås Cosmopolitan sallad 2-3 blad, skurna i mindre blad Ärtskott (Om man vill) Koriander Chilimajjo 1 dl majonnnäs (hemslagen alt hellmans) 3-4 tsk srirschasås 1/2 tsk limesaft 2 krm ljus soja - kikkoman salt, efter smak Jordnötssås 1/2 dl jordnötssmör 1/2 dl kokande vatten 1/2 tsk sesamolja 2 msk hackade salta jordnötter salt, efter smak Hoisinsås 1/2 dl Hoisinsås (Blue Dragon hittar du på mataffären och den är riktigt god) Gör så här 1. Koka kycklinginnerfiléerna i 1/2-1 l vatten, 1/2 buljongtärning och lite svartpepparkorn. Låt småputtra ca 10-12 min tills kycklingen är genomkokt och mör. (Kika lite på någon filé så ser du om den är klar) Lägg på fat och låt svalna. Tina de okokta vannamairäkorna och fräs hastigt i en panna med 2 msk olja, en krossad vitlöksklyfta och flingsalt. 2 min räcker! Lägg upp på fat, låt svalna. (Dela sedan räkorna på längden på hälften. (Så de inte blir för stora för vårrulle-knytet) 2.Skala och skär stavar av gurka, morot & avokado. Använd inte mitten på gurkan, det är bara mjukt och vattnigt. Vi vill ha crunch i vårrullarna :) Lägg upp på fat eller i skål, ställ åt sidan. 3. Skölj salladen och skär ner i mindre blad, ca 8x3 cm. Finstrimla även salladslöken 4. Skölj koriandern och ärtskotten. 5. Koka upp vatten, dra bort från plattan och lägg ner glasnudlarna. Låt dra i ca 3 min, och häll av vattnet. Spola med iskallt vatten och ev någon isbit. Häll av och klipp isär (glasnudlar är annars så långa och svåra att handskas med) Tillsätt seweet chili såsen och häll upp i en skål. Ställ åt sidan. 6. Klä in en skärbräda i en fuktig hushållshanduk och ha som underlägg när du rullar in dina vårrullar. (Bästa tricket - för då fastnar inte rispappret någonstans.) 7. Häll upp vatten på en plan tallrik, kallt vatten. 8. Doppa rispappret på båda sidorna i vattnet och lägg ner på den fuktiga handduken. (Pappret är fortfarande lite hårt, men det mjuknar efter som.) 9. Preppa vårrullen med koriander, sallad, kyckling el räkor, gurkstänger, morotsstänger, avokado, glasnudlar, salladslök och ärtskott. (Lägg inte på för mycket, då blir den svår att rulla & stänga igen. Gör du vegetarisk, kör alla grönsaker och avokado bara. (Ev hackade jordnötter inuti för lite mer "matighet". 10. Varva in dina färdigrullade vårrular i en fuktad kökshanduk precis som jag gör i filmen. Då håller de sig fina och fastnar inte i varandra så dom går sönder. Såserna Blanda samman ingredienserna till vardera sås och smaka av, förutom hoisinsåsen som redan är färdig ;) Dela varje vårrulle på hälften med ett snett snitt över mitten. Lägg upp på serveringsfat och servera till de goda såserna! (Dekorera med limeklyftor & mer koriander) Hur galet gott är inte detta ?? ♥ Bästa fredagsmyset och mingeltipset om ni frågar mig ??? Hoppas ni kikar på filmen där jag visar hur jag gör, samt om ni är supergulliga och klickar på "Prenumerera" på min kanal, det skulle göra mig superglad, och vet ni vad? Ni skulle får se mer av mig då ? Kram från mig ❤️