Hej fina ni!! Det är många som frågar efter receptet på mina dumplings i buljong. Jag har försökt sätta ihop receptet. (Ni vet, jag slänger ju bara ihop saker på måfå) Men detta skall vara så nära vi kan komma ??? Här kommer receptet, som egentligen är Super enkelt! Ca 30 dumplings (4-5 port) Ingredienser Dumplings 30st wonton el gyoza-blad (finns i asiatiska livsmedelsbutiker) 2 kycklingfiléer (alt 400g kycklingfärs) 1/2 finhackad vitlöksklyfta 2 msk finstrimlad/hackad salladslök 1/2 röd chili, färsk finhackad Salt - på känn 5-6 varv Nymalen svartpeppar Ps! Jag köper en hel kyckling och styckar ur filéerna som jag gör till färs. Resten av kycklingen kokar jag buljongen av. Buljong / Ramen 2 liter vatten 1 kycklingskrov 2 gula lökar 2 msk koncentrerad kycklingfond 10 hela svartpepparkorn 1/2 cm ingefära (skalad bit) 1-2 msk japansk soja 4-5 droppar sesamolja 1/2 röd chilifrukt (inte för stark-kolla det först 3-4 kvistar koriander Salt, after smak (fega inte) Gör så här 1. Skär bort filéerna från den hela kycklingen. Dra bort skinnet men spara till buljongen. 2. Finhacka vitlök, chili och salladslök. 3. Pulsa kycklingen till en färs i matberedaren, vänd sedan ner vitlök, chili och salladslöken. 4. Salta & peppra. 5. Lägg ca 1 msk fyllning på gyozabladen och knyt igen till önskad form på din dumpling. (På youtube kan du kolla på olika tekniker) 6. Det viktigaste är att försluta dumpningen helt så ingen vätska trycks in i den. Använd vatten som ”lim” när du stänger igen dina dumplings. (Man kan tänka att gyozabladen är som en pastadeg att vika ihop) 7. Förvara alla färdigvikta dumplings under plastfolie i kyl. Buljong/ramen 1. Lägg kycklingskrovet i en stor kastrull. Höll över kallt vatten och tillsätt grovt skivad gul lök, ingefära, chili, hela svartpepparkorn, kycklingfond, chili och korianderstjälkar. Låt koka 1,5- 2h för att få ut så mkt smak som möjligt av buljongen. 2. När buljongen kokat och har ett djup i smaken. Sila av och smaka upp med några droppar sesamolja. 3. kycklinglåren mm som har kokat i buljongen plockar jag och sparar. Så sjukt mört & gott ??? Servering 1. Lägg ner önskad mängd dumplings i buljongen som sjuder, ca 4 min innan servering 2. Lägg ett par dumplings i botten på en djup skål och häll lagom med buljong över. 3. Dekorera med massa färsk koriander och om man önskar hetta Chili flakes. Smaklig spis 🔥🥟🍲