Igår bakade jag så sjukt goda muffins. Tänk kombinationen av vaniljmuffins med mörk choklad, krämig mint & mjukt päron. Ja, det är verkligen en fullträff! Här kommer receptet. 20 min, ca 10 stora muffins Ingredienser 125 g smör 2 dl socker 2 ägg 4 1/2 dl vetemjöl special 1-2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 1 1/2 dl mjölk 1 stort päron el 2 mindre, skivat i tunna klyftor 10 after eight bitar, delade i två (som trekanter, 20 st) Muffinsformar Gör så här Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Vispa samman smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett och ett och vispa till en jämn smet. Blanda mjöl, vaniljsocker & bakpulver i en separat skål. Blanda väl så att bakpulvret blandar sig helt med mjölet. Rör ner i smör & äggvispet. Tillsätt till sist den kalla mjölken och rör till en slät smet. Portionera i smeten i muffinsformar (ganska fast smet), med hjälp av en sked. Så att det är ca 3 cm kvar upp till kanten. Skala och skiva päronet i tunnare klyftor / skivor. Dela after eight-chokladbitarna i två delar, tvärs över så att varje bit blir en trekant. Tryck ner en skiva päron, sedan chokladbit, ett till päron & till sist en till chokladbit. (Päron, choklad, päron, choklad) på en rad i mitten av muffinsen. Tryck ner dem en aning. Sätt in i ugnen i ca 15-17 min. Tills muffinsen fått fin härlig färg och känns klara när du känner uppe på lite lätt med fingrarna. Ta ut och låt svalna. Servera muffinsen som fika, eller som efterrätt tillsammans med en kula vaniljglass. Smaskens! Lycka till med baket, Kram Catarina