Har du testat amerikanska vanilj-blåbärspannkakor med grädde och lönnsirap? Inte? Då måste du testa, så förstår du! I ♥ American pancakes! 15 min, 8-9 pannkakor Ingredienser 2,5 dl vetemjöl special 2 msk strösocker 1/2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 2,5 dl mjölk 2 msk smält smör 1 nypa salt 1 ägg 1-2 msk frysta blåbär Gör så här 1. Blanda alla torra ingredienser väl i en bunke. (mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver & salt) 2. Tillsätt mjölken och vispa till en slät smet. 3. Smält smöret i en stekpanna (jag använder teflon till mina pannkakor). Häll i smöret i smeten och vispa. 4. Rör i ägget i smeten och till sist blåbären. 5. Tips! För att få jämna, runda & fina pannkakor lägg er en stans i stekpannan. Häll sedan i knappt 1/2 dl och låt steka på medelhög värme i ca 1,5-2 min. (Lägg alltid i en liten klick smör innan varje pannkaka skall stekas.) Smeten fastnar lätt på stansens insidor, så hjälp till med en kniv att peta ner när du drar upp den. 6. Vänd pannkakan, och stek vidare helt utan stans ytterligare ca 1 min. Har man ingen stans hemma så häll direkt ner lite i stekpannan, typ som plättar. Servera blåbärspannkakorna med vispad grädde, lönnsirap & lite blåbär på toppen! Njut!! Kram Catarina 😍