Sommardessert på ett kick!! Denna enkla men galet goda dessert är så värd att göra. Magiskt gott vilken dag som helst i veckan ♥ 4-6 port, 20 min Ingredienser Äppelpizza 1 färsk smördeg på rulle 1 stort äpple, el 2 mindre (gärna Aroma eller Granny Smith - hög syra) 2 msk aprikosmarmelad, utan bitar 50 g smör 1 tsk mald kanel 1/2 msk farinsocker Salt kolasås 1 dl vispgrädde 1/2 dl socker 1/2 dl ljus sirap 1 krm vaniljpulver (raw) 25 g smör, tärnat 1 nypa flingsalt Tillbehör vaniljglass Gör så här 1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft och smält smöret i en kastrull. Tillsätt kanelen! 2. Lägg ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper. Ta hjälp av en stor tallrik som mall och skär ut en stor rundel. (Försök få ut så mycket av smördegen så att så lite som möjligt går till spillo.) 3. Klicka på 2 rejäla matskedar med aprikosmarmelad. Bred ut marmeladen men spara ca 1,5-2 cm av kanten. (Den sväller sedan upp snyggt.) 4. Tvätta äpplet, spara skalet men ta bort kärnhuset. 5. Kör äpplet i en mandolin som ger riktigt tunna skivor, men som håller ihop. 6. Pensla på kanel-smöret, rikligt men försök att inte komma åt kanterna. 7. Strö jämt över farinsockret och sätt in plåten i ugnen i ca 15 minuter tills äppelpizzan blivit gyllene och härlig till färgen. 8. Gör under tiden den salta kolasåsen. Låt grädde, socker, sirap och vaniljpulver puttra på plattan i ca 12-15 min. Dra sedan av från plattan och rör i små tärningar av smöret, samt smaka upp med en nypa flingsalt. Ställ åt sidan. 9. Ta ut äppelpizzan från ugnen och sliza upp i "pizzaslizes". Servera denna härlighet till vaniljglass och den ljumna salta kolasåsen ♥ MAGI!! Visst ser det gott ut? Och ändå SÅ enkelt. :) Perfekt som dessert, brunch dessert eller som gott fika en mysig helg hemma! Lycka till där hemma, Kram C