Hej alla finingar! Vad sägs om ljumna, härlig äppelrosor med en kula vaniljglass? Det är enkelt att göra och bara SÅ himla gott!! Har ni nte provat göra dessa, så måste ni. Här kommer mitt recept på hur jag gör :) 6 äppelrosor, 45 min Ingredienser 1 smördegsrulle, delad i 6 längder 2 äpplen med färgat skal helst saft från 1/2 citron el lime 3 msk aprikosmarmelad kanel 1 tsk vaniljsocker florsocker, att pudra över innan servering Gör så här Sätt ugnen på 150 grader varmluft. Skiva upp äpplena i tunna fina skivor. Lägg alla på ett stort fat. Pressa över citron / el lime (för att äpplena inte skall bli bruna) och sikta sedan över kanel och sätt in i mikrovågsugnen på full effekt i 30 sekunder. Känn på äpplena så att dem är mjuka & följsamma men att dem inte går sönder. Rulla ut smördegen och kavla ut den en aning, men inte så att den tappar formen. Dela smördegen i 6 längder. Ca 20 cm långa remsor / 5 cm breda. Lägg remsorna på vågrätt framför dig. Bred på ett tunt lager aprikosmarmelad på varje smördegsremsa och lägg äpplena lite omlott uppe längs ena kanten som på bilden. (Äpplets skal-kant en bit över smördegskanten) Pudra över lite vaniljsocker, efter smak och pudra över mer kanel om så önskas. Vik över resterande smördeg som på bilden nedan. Rulla nu ihop detta knyte som en "kanelbulle" så att det blir en fin ros. Sätt ner varje snurra i en plåt med nedsänkta muffinsformar. sätt in i ugnen i 30-35 min. (Håll koll på degen längst in i mitten, man vill ju inte att den blir döbakt i mitten. Pudra över florsocker innan servering och servera äppelrosorna med vaniljglass! Detta är så galet enkelt och så fasansfullt gott!! :) Tips! Om man önskar kan man även ha i lite finhackade, rostade hasselnötter strött över äpplena innan man stänger igen smördegsknytet och formar till en ros, supergott det med! :) Smaklig efterrätt!! Kram C