Igår bakade jag dessa underbara Nutellabullar. Galet goda! Jag tror att vi åt tre vardera igår kväll till ett kallt glas mjölk. Ni vet när suget faller på :) Här kommer receptet som ni måste testa, så enkelt och SÅ gott!! ca 30 bullar, 1h 20 min Ingredienser 50 g jäst 150 g smör, smält 5 dl mjölk 1,5 dl socker 1 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 11-12 dl vetemjöl special 3-4 msk bregott, rumstempererat Fyllning 2-3 dl Nutella Pensling 1 ägg, uppvispat pärlsocker Gör så här Sätt ugnen på 175-180 grader varmluft 1. Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölken och temperera upp till 37 grader (fingervarmt). 2. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över, lös upp jästen. 3. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker och rör successivt i mjölet. Använd gärna degkrok och arbeta till en jämn smidig deg (Spara lite mjöl till utbakning) 4. När degen arbetas av degkroken, klicka i rumstempererat bregott och låt det arbetas in i degen. 5. Låt sedan degen jäsa med handduk över i ca 40 min. (pudra över lite mjöl) 6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till ca 50x 40 cm 7. Bred på ett lager nutella över hela degen. 8. Vik degen dubbel och skär långa smala remsor (ca 30 st) 9. Ta varje remsa, tvinna den lite och nysta upp den som ett garnnystan. 10. Lägg alla nystan i bullformar och låt jäsa ytterligare 20 min. 11. Pensla med ägg och toppa med pärlsocker, sätt in i mitten av ugnen i 8-10 min tills bullarna är gyllene. (ser du att ugnen bränner på för mycket att bullarna blir för mörka, sänk till 160 grader) 12. Ta ut gyllene färska Nutellabullar och njut till kaffet eller varför inte ett stort glas mjölk ♥