God morgon Våffeldagen :) Jag vet inte om det kan bli godare än så här?! Jo klassiska belgiska våfflor är också supergott, absolut. Men är man toffee-kola, choklad & banan-älskare så är man. Då är det här bröllop för gommen & själen ♥ 8 Belgiska chocolate chip coockievåfflor 8 port Ingredienser 2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan) 3/4 dl socker 180 g smör, smält 3 dl mjölk (alt havredryck) 3,5 dl vetemjöl special 1/2 msk bakpulver 1,5 tsk vaniljsocker 2 tsk kakao 1/2 -1 dl chokladknappar (kakao-nibbs) (smör att pensla järnet med) Dulce de leche grädde 2 dl grädde, vispad 2-3 msk Dulce de leche (finns att köpa färdig i bakhyllan i välsorterade butiken "karamelliserad mjölk") Tillbehör 2 bananer, skivade 8-10 pekannötter, grovt hackade Gör så här 1. Sätt igång våffeljärnet 2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken. 3. Blanda samman mjöl, bakpulver, kakao & vaniljsocker i en skål. Blanda väl. 4. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng. 5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen. 6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet. 7. Vänd ner den hårt vispade äggvitan. (Obs: vänd i med en typ slickepott och rör ej för mycket!) Och i det sista, vänd i chokladknapparna. 8. Smöra järnet uppe och nere och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen. 9. Vispa upp grädden och swirla in dulce de leche (rör in med några få, men bestämda drag = swirl) 10. Servera dom nygräddade coockievåfflorna med dulce de lechegrädde, skivade bananer & hackade pekannötter ♥ Magiskt gott!! Lycka till, hemma i köken :)