Brunch, söndagslunch eller fika? Ja, alltså belgiska våfflor med kan man ju bli sugen på precis när som helst. Det är ju bara så mycket godare än vanliga våfflor (tycker jag) ♥ 8 belgiska våfflor, 8 port Ingredienser 2 ägg, separerade (vitor i en skål och gulor i en annan) 3/4 dl socker 180 g smör, smält 3 dl mjölk (alt havredryck) 3,5 dl vetemjöl special 1/2 msk bakpulver 1,5 tsk vaniljsocker (smör att pensla järnet med) Tillbehör Lättvispad grädde Hallon / (Blåbär) Lönnsirap Gör så här 1. Sätt igång våffeljärnet 2. Smält smöret i en kastrull. Dra sedan bort från värmen och tillsätt mjölken. 3. Blanda samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker i en skål. Blanda väl. 4. Vispa upp äggvitan hårt i en bunke, likt en toppig maräng. 5. Vispa äggula med socker vitt och poröst i en annan bunke. Tillsätt sedan smör och mjölkblandningen. 6. Vispa försiktigt i mjölblandningen till en slät smet. 7. Vänd till sist ner den hårt vispade äggvitan. (Obs: vänd i med en typ slickepott och rör ej för mycket!) 8. Smöra järnet uppe och nere och mät i lagom med smet. Låt grädda 2-3 min tills gyllene. Håll koll på värmen. 9. Servera dom nygräddade belgiska våfflorna med lättvispad grädde, bär & ringla över lite härlig lönnsirap! ♥♥♥ MAGI MAGI MAGI... Lycka till där hemma och ha en härlig söndag :) KRAM