Kan du genom att bara blunda och låta smaklökarna jobba via ditt sinne, känna att kombinationen av choklad, hasselnötter, dulce de leche & havssalt är ren och skär magi? Jag kan ♥ Och detta receptet vill ni bara prova! (Är man nötallergiker, uteslut nötterna. Gillar man inte hasselnötter, byt ut till annan sort. T.ex. jordnötter eller mandel?) 25-30 browniesnittar à ca 4x4 cm – 5x5 cm Ingredienser 6 ägg 6 dl socker 300 g smör, smält 100 g 70% choklad, att smälta ner i det smälta smöret 4 dl vetemjöl 1,5 dl kakao 1 msk vaniljsocker 100 g hasselnötter, utan skal 3/4 burk dulce de leche (karamelliserad mjölk) 1 tsk flingsalt (smör och vaniljsocker att smörja in smörpappret med) Dekoration vispad grädde hallon blåbär citronmeliss Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Smöra bakplåtspappret och "bröa" med vaniljsocker. Lägg det smorda bakplåtspappret i en form ca 25 x 35 cm. Vik till kanterna så att det följer formen fint även i kanterna. 4. Smält smöret och bryt sedan i den mörka chokladen som får smälta i det varma smöret. Rör om och ställ åt sidan. 5. Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, mjöl, kakao, flingsalt & grovhackade nötter. 6. Tillsätt det smälta smöret & chokladen. Rör till en slät fin tjockare smet. 7. Häll ner hälften av smeten i formen. 8. Klicka ut dulce de leche (karamelliserad mjölk) med en sked, jämt fördelat. 9. Häll sedan på resterande del smet över. Dra allt jämt med en slickepott. 10. Sätt in i ugnen i ca 35-40 min (30-35 om plåten är större). Använd teststicka och kolla i mitten på kakan efter ca 30-35 min. Den skall vara kladdig men inte rinnig som en kladdkaka. 11. Ta ut, låt svalna. 12. Skär upp brownisarna när kakan svalnat i kuber. 13. Dekorera med grädde, färska bär och en kvist citronmeliss. Perfekta efterrätten på minglet. Tips! Halvera mängden av allt och gör kakan rund i en springform, för att få ute en efterrätt för 6-8 pers ♥ Går utmärkt att frysa in och ta fram vid tillfälle ♥