Baka kanelbullar men trött på vanliga formen? Varför inte göra Buns in a bun? :) Samma innehåll som i dina vanliga kanelbullar men man lägger ner kanelsnäckorna i en rund form. Här la jag ner mina snäckor i en 20 cm springform med smörpapper i. Ser ni hur fint det blir? Saftigt också kan jag lova! Det viktiga i receptet nedan är att smöret klickas i rumstempererat när degen arbetas med degkroken. (Smält inte ner smöret, bullarna blir så mycket saftigare såhär!) 3 st snäckkransar "Buns in a bun" (ca 25-30 snäckor) Ingredienser 50 g jäst 150 g smör, rumstempererat 5 dl mjölk 1,5 dl socker 1 tsk hela kardemummakärnor, stötta 1 nypa salt 11-12 dl vetemjöl special Fyllning 75 g smör, rumstempererat 1/2-1 tsk stött kardemumma 1/2-1 tsk kanel 1/2 dl strösocker 1/2 tsk vaniljsocker Gör så här Sätt ugnen på 175 grader 1. Värm mjölken och temperera upp till 37 grader (fingervarmt). 2. Smula jästen i en bunke och häll vätskan över, lös upp jästen. 3. Tillsätt socker, salt, stött kardemumma och rör successivt i mjölet. Använd gärna degkrokar och arbeta till en jämn smidig deg. (Spara lite mjöl till utbakning.) 4. Under tiden degen arbetas i maskinen. Klicka ner det rumstempererade smöret i omgångar tills det arbetats in i degen. (Det blir saftigare bullar av att inte smälta smöret först - bagerikänsla!) 5. Låt degen jäsa med handduk över i ca 40 min. 6. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och kavla ut den till ca 40x 40 cm. 7. Bred på det rumstempererade smöret, strö över kanel, stött kardemumma, strösocker samt vaniljpulver (vaniljsocker funkar även fint såklart). 8. Rulla ihop till en rulle som vanligt och skär 2-3 cm tjocka bitar. 9. Lägg ner snäckorna bredvid varandra i en form täckt med bakplåtspapper. (ca 7-8 bullar / form, beroende på val av storlek förstås.) 10. Låt jäsa ytterligare 25 min under handduk. 11. Pensla med ägg och toppa med pärlsocker, sätt in i mitten av ugnen i 10-12 min tills kransarna är gyllene. (Större form kräver fler snäckor och ev mer tid i ugnen.)