Igår fick jag låna svärmor & svärfars kök då vår köksrenovering fortfarande pågår hemma. Det blev chokladbiskvier, och det kan ju vara hur gott som helst. I mitt recept tillsätter jag lite apelsinzest i bottnarna för att få en touch av frisk apelsin, lite julkänsla. Supergott tycker jag, men om man inte gillar apelsin så kan man absolut bara bortse från det. Här kommer receptet! 10-15 st Ingredienser 200 g mandelmassa 4 msk socker 1/4 tsk rivet apelsinzest 1 äggvita Fyllning 50 g mörk choklad 125 g smör, rumstempererat 1,5 dl florsocker 1-2 tsk vaniljsocker 1 äggula Topping 200 g mörk choklad Gör så här Sätt ugnen på 175 grader och tvätta apelsinen noggrant. Riv mandelmassan på ett rivjärn och blanda upp med sockret i en bunke. Riv ner lite apelsinzest och rör i äggvitan. Rör/blanda så att smeten blir jämn och fin, den skall vara ganska tjock. Fyll upp en spritspåse med massan och spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper. (Ca 3 cm i diameter.) Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 10-12 min. Låt dem svalna på plåten innan de tas bort. Låt bottnarna sedan ligga med undersidan uppåt på ett galler eller en plåt. Fyllningen Smält chokladen försiktigt över vattenbad. Låt svalna något. Vispa under tiden upp rumstempererat smör med florsocker, vaniljsocker och äggulan till en härlig och lite fluffig smet. Vänd sedan ner den smälta avsvalnade chokladen. Preppa biskvierna Bred på chokladkräm på varje botten. Forma fyllningen lite toppigt och bygg på höjden. Sätt på ett fat och ställ in i kylskåpet så att de få stelna till lite innan de ska doppas i chokladen. (ca 20-25 min i kylen) Topping Smält chokladen över vattenbad och doppa sedan ner biskvierna i den smälta chokladen. Vänd upp biskvierna och ställ på en tallrik och sätt in i kylen. Så himla gott!! Förvara i frysen och ta fram när du får oväntat besök. :)