Här kommer receptet på dessa galet goda citron- och hallonrutor. Syrligt, fräscht, gott och somrigt. Och vet du!? Det funkar lika bra att bjuda på som fika som till efterrätt. Här kommer receptet! Mördeg 125 g smör 1 msk socker 1 tsk vaniljsocker 2,5 dl vetemjöl special Fyllning 3 ägg 2 dl socker 2 citroner, saft + zest (1 dl saft, zest från 1,5 citron) 1/2 dl vetemjöl special 1 dl hallon / eller blåbär Gör så här Sätt ugnen på 170 grader varmluft. Skär mindre tärningar av smöret och nyp ihop med mjöl, socker och vaniljsocker. Tryck sedan ut degen i en form ca 20x20 cm, gärna en fyrkantig springform täckt med bakplåtspapper i botten. Sätt in i mitten av ugnen i ca 8-10 min så att botten bara får förgräddas. Gör under tiden fyllningen. Vispa samman ägg och socker. Tillsätt citronzest, citronsaft (drygt 1 dl) och sikta tillsist ner mjölet. Ta ut kakan ur ugnen, strö över hallonen och häll över fyllningen. Sätt in i ugnen ca 10-15 min. Fyllningen skall bli fast, men fortfarande vara lite kladdig. Ta ut kakan, låt svalna och skär upp den i rutor. Sikta över lite florsocker och servera en riktigt god fika. Tips! Det går utmärkt att servera detta som en härlig efterrätt också. Lägg upp en ruta på en tallrik. Lägg på en klick vispad vispgrädde och sikta lite vaniljsocker över :) Så gott, lycka till! Kram C