Denna kladdkaka med dulce de leche, chokladknappar, mörk chokladganache och jordnötter... Oh my!! Magi magi magi... Receptet kommer här! 1 kladdkaka, 10 bitar, 20 min Ingredienser 150 g smör, smält 2 dl vetemjöl 2,5 dl strösocker (eller gärna 1 dl ljust muscovadosocker & 1,5 dl socker) 2 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 1/2 dl mörka chokladknappar 3 ägg 3/4 dl dulce de leche Smör + bakplåtspapper till en 20 cm springform Mörk chokladganache 100 g mörka chokladknappar 3/4 dl vispgrädde Topping 1/2-1 dl salta jordnötter Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. 2. Smält smöret i en kastrull. 3. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke, blanda väl. 4. Tillsätt blandningen i det smälta smöret och rör ihop. 5. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn, slät och ganska tjock smet. 6. Lägg ett smörpapper i botten på springformen och spänn fast kanten. Smöra och sikta lite kakao i botten och upp lite på kanterna. 7. Fyll upp hälften av smeten i formen. Bred ut lite med en sked. 8. Klicka ut dulce de leche med en tsk lite utspritt över smeten. 9. Häll sedan över resterande del smet. Sätt in i ugnen i 18-20 min (beroende på ugn) Kakan skall vara kladdig, men inte rinnig i mitten. Ta ut och låt svalna lite. Mörk chokladganache 1. Koka upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan och rör i chokladknapparna. Rör tills chokladen smält helt. 2. Lossa kakan från formen och lägg upp på ett fat. Häll sedan ganachen över kladdkakan och strö över jordnötterna. 3. Servera direkt med lättvispad grädde eller glass – eller både och! :) Bilden ovan visar hur den ser ut precis när man äter den. Krämig, kladdig och bara helt underbar! Bilden nedan visar hur fin den är att skära i dagen efter. Och hörni, minst lika god! ♥ Lycka till med baket, denna kommer ni ÄLSKA!! Kram C