Hur kan svarta bönor bli en magisk, saftig och alldeles underbar brownie !?!?!? Oh MY!! Dessutom glutenfri ♥ Skippar man även toppingen som är Nutella i detta fall och väljer vegansk mörk choklad att ha i, så är brownien även är mjölkfri! Hur bra!? Receptet kommer här och ni Måste testa där hemma!! ♥ 5 min + 25 min ugn Ingredienser 400g svarta bönor 1,5 dl socker 1 msk vaniljsocker 1,5 tsk bakpulver 1,5 dl kakao 2 ägg 2 krm salt 2 msk espresso 2 msk rapsolja 50 g mörk choklad Gör så här -Sätt ugnen på 165-175 grader (Jag körde varmluftsugn) 1. Klä en form med bakplåtspapper. En mindre variant, ca 15x20 cm. 2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda väl. (eftersom det är bakpulver med) 3. Skölj bönorna i en sil och lägg ner i en matberedare tillsammans med espresso och äggen. 4. Smält chokladen tillsammans med oljan i en liten skål i mikron ca 30-40 sek på 700W. Ta ut och rör tills chokladen smälter in i oljan. Häll ner över bönorna. 5. Häll till sist över de torra ingredienserna och slut locket på beredaren. Mixa slätt i någon minut. Smaka av ! 6. Häll smeten i formen täckt med bakplåtspapper, jämna till. Ställ in i mitten av ugnen på 175 grader i 25-30 min (beroende på formens storlek) Känn med fingrarna på mitten när 25 min gått. Den skall vara lite som en kladdkaka. (Den stelnar till när man tar ut den sedan) 7. Ta ut kakan från ugnen. Smäll nutellan lite i mikron och stryk över kakan. Strö över rostade / hackade hasselnötter eller annan nöt du gillar. 8. Skär brownien i önskade stora rutor. Browniesárna funkar utmärkt att frysa in ♥ Tänk att man kan baka så gott på svarta bönor!?!? ? Lycka till! ?