Happy friday! Många har frågat efter receptet på min hallon- & vaniljcheesecake, här kommer receptet på denna härlighet! :) Ingredienser 16-18 st Digestivekex 150 g smör, smält 600 g Philadelphiaost 2,5 dl kesella 10% 1 dl strösocker 1 msk vaniljsocker 3/4 dl maizena 3 ägg 200 g vit choklad 1 dl grädde 2 dl frysta eller färska hallon Gör så här Sätt ugnen på 150-170 grader varmluft. Smält smöret och mixa digestivekexen i en matberedare. Blanda samman och tryck ut i en springform med löstagbara kanter, 20 cm i diameter. Se till att botten även täcks upp på kanterna. Förgrädda botten i 8-10 min, ta ut och låt svalna. Smält den vita chokladen, på spisen, över vattenbad eller på låga grader i mikron. Vispa samman Philadelphiaost och kesella fluffigt och tillsätt strösocker, vaniljsocker och maizena. Rör försiktigt ner ett ägg i taget, sedan grädden & till sist den smälta chokladen. Vänd ner dem frysta hallonen och häll sedan upp smeten i formen. Sätt in i ugnen i 37-40 min. Känn med fingrarna uppe på lite lätt och och känn så att den är fast men inte hård. OBS! Om din ugn arbetar ojämnt eller ger cheesecaken för mycket färg, lägg på en bit folie. En cheesecake skall inte ta färg i min smak. Den skall vara ljus och fin, men tillagad. Ta ut kakan och låt den svalna helt i rumstemperatur, sätt sedan in den i kylen tills kakan är väl kyld. Servera cheesecaken som den är. Så fräsch och magiskt god! Ha en underbar fredag hörni :) Kram