Maränger i alla dess former är ju fantastiskt gott! Men tänk dig en blandning av lite syrligt, sött och salt på samma gång. Kan det bli bättre?! Syran från Lemon curden gifter sig med sötman i marängen, och sötman i marängen skapar magi med den salta lakritsen. Kombinationen lakrits & citron... Behöver jag skriva mer? MAGISKT!! Här kommer receptet! 60 min, ca 25 st Ingredienser 3 äggvitor 1,5 dl strösocker 4 msk lemon curd (Nicolas vahé) 1/2-1 msk Raw lakritspulver Gör så här 1. Sätt ugnen på 120 grader varmluft. 2. Vispa samman äggvitor & socker i en bunke över ett kokande vattenbad. Vispa marängen över vattenbadet tills sockerkristallerna smält. Ca 60-65 grader marängsmet. Ta sedan bort bunken och fortsätt vispa tills marängen blir sval. 3. Blanda ner 4 msk lemon curd i marängen som du klickar ner i bunken med breda mellanrum. Dra sedan en sked eller slickepott genom curden in i marängen så du får gula härliga lemon curd spår i marängen. 4. Fyll upp marängen i en spritspåse och spritsa dina maränger på en plåt med bakplåtspapper. Toppa marängerna med en nypa lakritspulver på varje. 5. Ställ in plåten i ugnen i ca 45-50 min 6. Ta ut, låt svalna! Servera dessa galet goda maränger till vaniljglass och NJUT! :) Så himla gott!! Perfekta desserten i helgen. Lemon curd & lakritsmaränger med vaniljglass :) Lycka till, kram!