Heej på er finingar!! Sugna på att bjuda på en galet god dessert? Vad sägs om kladdigt sega mandelmuffins serverade med varm schweizernötsganache & vaniljglass? ♥ Receptet kommer här! ca 20 st, 25 min Ingredienser 1 dl farinsocker 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 1 1/2 dl vetemjöl 100 g mandelmjöl 100 g smör, smält Schweizernötsganache 150 g Schweizernöt (Marabou) 3/4 dl grädde Gör så här Använd en silikonform med muffinshål till dessa små godbitar som man enkelt slipper smöra & bröa. Jag använder en som har 15 st "muffinshål". Sätt ugnen på 170- 175 grader varmluft. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg, farinsocker, socker och vaniljsocker i ca 2-3 min till en fluffig smet. Vänd ner mjöl, mandelmjöl och rör till sist i smöret. Rör till en jämn härlig smet. Sätt in silikonformen i ugnen i ca 15-17 min (Allt beror på ugn. Muffinsarna skall vara lite kladdiga i mitten.) Ta ut och låt svalna helt innan servering. Tips! Önskar man göra detta i en rund springform så går det också bra. Men ha då kakan inne i ugnen ytterligare ca 10 min. Schweizernötsganache Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en kastrull, dra bort från plattan och rör ner chokladen. Rör till all choklad smält.. Ploppa ut muffinsarna ur formarna och lägg upp på tallrikar. Ringla över önskad mängd varm schweizernötganache och servera med en kula vaniljglass. Magi! Moment 1 i uppläggning, lägg en glasskula ovanpå muffinsen. Moment 2, ringla över ganachen. Rikligt... Mums!! :) In i godishimlen och njut, smaklig dessert önskar jag er. :)