Alltså, hemgjord ostakaka! Hur enkelt och hur gott?? :-) Det är superlätt att göra, är gudomligt gott och vad känns bättre i själen än att man gjort den själv? Här kommer receptet! 6 pers, 1 h Ingredienser 3 ägg 2 msk strösocker 2 dl mjölk 1 dl grädde 500 g keso 4% 1 krm äkta vaniljpulver 2 droppar bittermandel-olja 3 msk vetemjöl 5 msk mandelmjöl 1 msk fint hackade sötmandlar (skållade) Smör att smörja formen med Jordgubbskompott 500 g frysta jordgubbar 2 msk socker Tillbehör 2-3 dl grädde, lättvispad Gör så här Sätt ugnen på 165 grader varmluft, 175-180 grader vanlig ugn. Smörj en form med smör som är ca 20 x 20 cm med lite högre kant. Vispa ägg och socker lite lätt, någon minut räcker bra. Rör i keso, mjölk, grädde, vaniljpulver, vetemjöl, mandelmjöl, fint hackade sötmandlar och smaka till sist upp med 1-2 droppar bittermandelolja. (PS! Var försiktig med bittermandeloljan, det räcker med en till två droppar för att få rätt karaktär på ostkakan.) Fyll upp ostkakssmeten i formen och ställ in i ugnen i 55-60 min. Gör jordgubbskompotten. Låt frysta jordgubbar & socker smälta samman i en kastrull på medelhög värme till en mumsig kompott. Önskas mer sötma. Smaka upp med mer socker i slutet innan servering. Ta ut ostkakan, låt bli ljummen och servera den till den varma jordgubbskompotten och lätt vispad grädde!