Det finns äppelkakor och det finns magiska äppelkakor, här är en magisk! :-) Enkel att göra och passar perfekt till jobbfikat, kalas eller bara som fika ute i solen en fin dag. Receptet, ja det kommer såklart här! 1 kaka, 40 min Ingredienser 125 g smör, smält + avsvalnat 1 citron (bara rivet skal från citronen, ej saft) 1,5 dl strösocker 2 ägg 2,5 dl vetemjöl special 1 tsk vaniljsocker 0,5 tsk bakpulver 2 msk mjölk el kaffegrädde Fyllning 2 äpplen, skalade & tunt skivade i halvmånar 1/2 dl farinsocker 1 tsk hela kardemumma kärnor, mortlade-malda 0,5 tsk kanel Tillbehör Vaniljvisp, fluffigt uppvispad enl paket Krossade pekannötter Gör så här 1. Sätt ugnen på 170-175 grader. Smörj och mjöla en 20 cm springform. (strö lite vaniljsocker i botten också = gott) 2. Smält smöret och låt det sedan svalna helt. (Tips. sätt ner kastrullen i kallt vatten så går det fortare) 3. Blanda samman det avsvalnade smöret med socker och rivet citron skal. 4. Rör i ett ägg i taget, använd handvisp. 5. Blanda samman mjöl, bakpulver & vaniljsocker och rör sedan ner i smeten. Rör till en slät smet och tillsätt sedan mjölk el kaffegrädde. 6. Häll ner smeten i formen 7. Blanda samman farinsocker, kanel & stötta kardemummakärnor i en skål. 8. Vänd i dom tunt skurna äppelskivorna så att alla sidor på skivorna blir täckta med sockerblandningen. 9. Sätt ner skiva för skiva i smeten. 10. När formen är fylld med äppelskivor som bilden ↑ Sätt in i ugnen i 32 min. 11. Ta ut kakan och låt svalna något. Ljummen är den som godast :) Servera denna fantastiskt goda & saftiga äppelkaka till fluffigt vispad vaniljvisp och lite krossade pekannötter uppe på. Njut av kombinationen äpple, kanel, kardemumma, citron & vanilj!! ♥ Kram C