Jag vet faktiskt inte om det finns något godare än kladdkaka. Vad tycker ni?! Roligt med just kladdkaka är att det är att man kan variera kladdisen på så många sätt. Ena dagen kör man en vit kladdkaka med jordnötter, andra dagen en Plopp-kladdis, tredje dagen en tigerkladdis, fjärde dagen en dumlekladdis osv. Ja, man hinner ju aldrig tröttna! Eller hur? Här kommer receptet på en storfavorit. När dumlekolan stelnar till lite sådär inuti kladdkakan och möter flingor av salt... Ja, jag vet. Ett väl använt ord, men: MAGI! 25 min, 1 kladdkaka (10-12 bitar) Ingredienser 150 g smör 1 dl ljust muscovadosocker 2 dl socker 2 dl vetemjöl special 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 ägg 13-15 Dumlekolor 2 nypor flingsalt (En i smeten, En som topping) Gör så här 1. Sätt ugnen på 170-180 grader 2. Smöra och bröa en 20 cm springform med smör, vetemjöl & vaniljsocker. 3. Smält smöret i en kastrull. 4. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner blandningen i det smälta smöret, direkt ner i kastrullen, rör samman. Rör i ett ägg i taget till en jämn, krämig smet. 5. Häll upp smeten i formen och tryck ner dumlekolorna. Man vill att smeten skall "svämma" över stor del av kolan. 6.Strö över flingsalt och ställ in kakan i ugnen i 20 min. Ta ut låt svalna & servera med lättvispad grädde! Njut var ordet :-) Stor Kram