Dessert ? Bjud gästerna på en pulled kladdkaka med fluffig vaniljgrädde och hallon i ett glas. Här kommer receptet. (Förbereder du kladdkakan dagen innan eller tidigare på dagen så snor du ihop denna dessert på nolltid.) 8-12 port, 5 min (om kladdkakan är färdig sedan tidigare) Kladdkaka 150 g smör, smält 1,75 dl strösocker 1 dl ljust muscovadosocker 2 dl vetemjöl 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 nypa salt 3 ägg Tillbehör Vispad grädde + vaniljsocker, efter smak (ca 2 dl grädde för 4 pers + 1/2 tsk vaniljsocker) Hallon Mörk choklad, hackad Gör så här 1. Sätt ugnen på 150-160 grader 2. Smöra och mjöla en 20 cm springform med smör och mjöl. Rista bort överflödigt mjöl och sikta sedan lite vaniljsocker i botten. 3. Smält smöret i en kastrull. 4. Blanda samman alla torra ingredienser och häll sedan ner i det smälta smöret, blanda! 5. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en härlig jämn smet. 6. Häll smeten i formen och låt grädda i 18-20 min (beroende på ugn, vi har alla olika effekt på våra ugnar). 7. Ta ut kakan och låt svalna. 8. Dra isär "rip" kladdkakan och preppa dina serveringsglas genom att varva kladdkaka, hallon och vispad vaniljgrädde. Avsluta med att toppa desserten med hackad mörk choklad och ev ett blad citronmeliss. Ja, egentligen är det ju bara en kladdkaka med grädde & hallon. Precis. Men på ett lite roligare sätt att servera än det vanliga, eller hur? :) Ready to serve <3