Här kommer ett magiskt recept på en riktigt kladdig chokladkaka toppad med Pollyfluff, jordnötter och avbrända marshmallows. Behöver jag säga mer än att detta blir en bra efterrätt i helgen? :) Här kommer receptet! 10-12 bitar, 4o min Ingredienser: Chokladkaka 150 g smör, smält 1 dl farinsocker 1,5 dl strösocker 2 dl vetemjöl special 1 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 2 ägg 1 nypa salt Pollyfluff 200 g Polly, mjölkchoklad 3 dl grädde Topping jordnötter marshmallows riven choklad (florsocker) Gör så här Börja med Pollyfluffet. 1. Värm upp grädde i en kastrull, hett men det får inte koka. Häll ner alla Polly och rör tills allt smält samman. Det tar en stund för hela Pollys att smälta, men till slut går allt ihop. (Låt kastrullen stå på plattan med lite värme ca 5-7 min, rör under tiden.) När allt smält samman, ställ in i kylskåpet och låt svalna helt. Tips! Ett snabbare sätt att kyla av det är att sänka ner kastrullen eller skålen i ett kallt vattenbad. Chokladkakan 2. Sätt ugnen på 150-165 grader varmluft. 3. Smöra och mjöla en form med kakao. (OBS! 20 cm springform, tar man större måste kakan gräddas kortare.) 4. Smält smöret i en kastrull. Och dra sedan bort plattan från värmen. 5. Blanda samman farinsocker, socker, vaniljsocker, vetemjöl & kakao i en bunke. Rör ner blandningen i smöret och tillsätt ett ägg i taget. Rör till en jämn, glansig, lite tjockare smet. Smaka upp med någon nypa salt. 6. Häll upp smeten i formen och ställ in i ugnen i 20 min. (Beror på ugn.) Kakan skall vara kladdig. 7. Ta ut kakan och låt den svalna helt. 8. Innan servering. Ta ut Pollykrämen från kylen och vispa den fluffig. Vispa tills konsistensen blir som en tjock fluffig mousse. 9. Dekorera den avsvalnade chokladkakan medPpollyfluffet, sprid ut två nävar jordnötter & lägg på marshmallows som du bränner av med en brännare lite lätt. 10. Toppa tårtan med riven choklad & pudra lite florsocker över. Redo att serveras! Magi... För att lätta upp desserten är det gott med en kula vaniljglass till eller en klick lättvispad grädde. Hoppas att efterrätten smakar! Kram på er – och välkommen åter igen in i godishimlen. ;)