White Lion-kladdkaka är en klassisk vit kladdkaka där man lägger ner bitar av Lions chokladgodis, i detta fall White Lion's, alltså vit choklad. Godiset/chokladen finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker. Denna kladdigt, sega kaka & dessert är magisk. Ni måste prova! Ingredienser 150 g smör, smält 200 g vit choklad 2 dl strösocker 1/2 msk vaniljsocker 3 ägg 2 dl vetemjöl Tillbehör Lättvispad grädde Gör så här 1. Smöra & mjöla en 20 cm springform. (Mjöla med mjöl och vaniljsocker.) 2. Sätt ugnen på 165-175 grader varmluft. 3. Smält smöret och hacka i den vita chokladen. Ta bort från plattan och rör tills all choklad smält ihop med smöret. 4. Tillsätt alla andra ingredienserna rakt ner i kastrullen och rör samman till en slät smet. 5. Häll ner smeten i den mjölade formen. 6. Skär mindre bitar av Lion-chokladen, typ cm tjocka bitar. Sätt ner i smeten och tryck ner dem med fingret. (Bäst är om dem hamnar under eller helt i jämnkant med smeten) 7. Sätt in i nedre delen av ugnen i 24-27 min. Allt beror på hur din ugn funkar såklart. Känn på kakan, den skall vara kladdig i mitten med inte "rinnig". 8. Ta ut och låt svalna. Servera kakan lite ljummen med lättvispad grädde! Happy Kladdkakans-dag :) Kram C