Tänk er en liten kladdkakscupcake som är sådär härligt kladdig på insidan, toppat med karamelliserade popcorn och ljummen, salt kolasås. I'm in heaven :) Receptet kommer här! 45 min, 25-30 mini cupcakes Ingredienser 100 g smält smör 2 ägg 2 dl socker 4 msk rapsolja 2 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1/2 dl chokladknappar (mörk choklad) 1 nypa flingsalt Salt kolasås 0,75 dl vispgrädde 1,5 dl socker 50 g kallt smör, tärnat 1 nypa flingsalt 3-4 dl poppade popcorn Gör så här Sätt ugnen på 175 grader 1. Smält smöret och låt det sedan svalna. 2. Blanda samman alla torra ingredienser i en bunke. 3. Vispa ägg och socker vitt och poröst och rör sedan ner rapsoljan. 4. Tillsätt blandningen med torra ingredienser och rör samman. 5. Häll i smöret successivt och rör till en jämn smet 6. Vänd till sist i de mörka chokladknapparna och en nypa flingsalt. 7. Mät upp 2/3 smet i små cupcakesformar på en plåt. 8. Sätt in plåten i ugnen i ca 6-7 min (Beror på styrka i ugnen & vilken storlek på formar man använder. Men kakorna skall vara kladdiga i mitten) Salt kolasås 1. Värm upp grädden i en enskild kastrull, ej koka. 2. Låt sockret smälta och bli gyllene i en annan kastrull (inte brännas. Kör medelhög värme och rör när du ser att sockret börjar smälta.) 3. Tärna smöret i mindre tärningar och lägg i en åt gången när sockret smält helt och är gyllene. Rör ner smörbit efter smörbit och rör hela tiden. (Det kommer koka till lite extra när du gör detta) 4. När allt smör är i och allt smält samman, droppa i den varma mjölken successivt. Lite åt gången. 5. När såsen är slät och fin, tillsätt en nypa flingsalt. 6. Lägg ut popcorn på en plåt med bakplåtspapper. 7. Ringla över en del av kolasåsen (ett par matskedar räcker), och blanda runt popcornen med två gafflar eller skedar då kolasåsen är varm. Separera dem gärna så gott det går. 8. Mät upp resterande del kolasås i en trevlig liten burk. Servera dessa kladdiga små cupcakes ljumna med popcorn & salt kolasås och en kula vaniljglass eller bara en klick grädde. SÅ GOTT :) Tips! Kolasåsen går att värma i micron om den stelnar till för mkt, vilket den gör i kylskåpet sen. Jag förvarar min i kylen och tar fram när jag behöver den. Lycka till med dessa älskvärda sötsaker, Kram Catarina