Kombinationen av choklad och mint är ju bara helt makalös. Att äta denna kladdiga choklad- och mintkrokantkaka med polkakrisp sådär lite ljummen ihop med en klick vispad grädde är bara så galet gott!! Finner ett ord för denna dessert / bakverk: FABULOUS!! 60 min, 10 bitar Ingredienser 200 g smör, rumstempererat 4 dl strösocker 4 ägg, gärna ekologiska 3 dl vetemjöl special 1 tsk vaniljsocker 1 tsk bakpulver 1 dl kakao 100 g Marabou Mintkrokant Glasyr 100 g Marabou Mintkrokant 50 g mörk choklad 70% 3/4-1 dl grädde, upphettad Gör så här 1. Sätt ugnen på 170 grader varmluft. 2. Smöra och mjöla en rund springform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter. Eller en "hjärtformad" som jag använder. Använd Mjöl & kakao när du bröar formen. Och sikta gärna lite vaniljsocker i botten på formen. 3. Vispa rumstempererat smör och socker poröst och pösigt med elvisp. 4. Vispa sedan i ett ägg i taget. 5. Blanda samman de torra ingredienserna i en separat bunke och smält chokladen över vattenbad, eller på låga grader i mikron (180 grader) 6. Vispa ner den smälta chokladen i ägg- och smör-vispet, och vänd sedan ner dem torra ingredienserna till en jämn smet. 7. Häll upp smeten i den väl smorda & mjölade formen och sätt in i ugnen i 40 min. Ta ut och låt svalna något, (gärna ljummen vid servering) 8. Koka upp grädden, dra bort från plattan och bryt ner chokladen i bitar i den varma grädden. Rör tills chokladen och grädden smält samman och blivit en härlig glasyr. (behövs mer grädde värm upp en extra kopp i mikron och rör i successivt till en bra konsistens på glasyr) 9. Häll chokladglasyren över kakan och toppa med krossade polkagrisar. Magi för både smaklökar och själ! :) Den är verkligen lika god som den ser ut... Bjud dina gäster eller din käresta på en hjärtlig dessert ♥ Lycka till, Kram Catarina