Jag älskar glass! Skulle nog kunna säga att jag väljer glass före godis. :) Kring jul & juletider gör jag alltid min saffransglass som bara är så himla god. Den bara smälter i munnen och påminner smaklökarna om mysig juletid. Den går att servera på olika sätt, eller bara äta som den är. Men jag brukar servera den till varma bär & pepparkakssmul. Här kommer receptet! Ingredienser 1 pkt saffran, 0.5 g 3 dl vispgrädde 2 dl mjölk, 3 % 2 msk glukossirap 6 st äggulor 1 krm vaniljpulver (el 1/2 vaniljstång) 1 dl strösocker 0,5 dl flytande honung Gör så här: 1. Blanda samman stött saffran med grädde, mjölk, glukossirap och vaniljpulver i en kastrull. (Alt vaniljstång.) 2. Koka upp. 3. Vispa upp äggulor, socker och honung fluffigt & ljusgult med elvisp och rör sedan ner vispet i det varma mjölk- & gräddkoket 4. Sjud glassmeten under konstant omrörning tills den blir lite tjockare & trögflytande. (Det får inte koka! Då koagulerar äggen.) 5. Låt glassmeten svalna helt. Ställ därefter in den i kylen. (Detta kan med fördel göras dagen innan glassen skall köras i glassmaskinen. Då har alla smaker chansen att gotta sig samman) Glassmaskinen Kör den kalla & trögflytande glassmeten i glassmaskinen tills glassen är fast, härlig & "glassig". Lägg över den i en glasslåda med lock. Förvara i frysen. Servera gärna glassen inom 2-4 h för perfekt konsistens. (Om den står längre i frysen, så ta ut den ca 10 min innan servering så blir den perfekt att forma kulor med.) Lycka till, och njut!! :)