Halloweentips! Vem vill inte både göra och samtidigt avnjuta en nybakad kladdkaka med spindelnätsganache på Halloween? Det vill jag ♥ Receptet är enkelt som alltid, det kommer här :) 1 kladdkaka, 20 cm springform, 20 min Kladdkaka 150 g smör, smält 2,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 dl kakao 2 dl vetemjöl 3 ägg Mjölkchokladganache 100 g mjölkchoklad 50 g vispgrädde Vit chokladganache 50 g vit choklad 20 g grädde Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. 2. Smält smöret i en kastrull. 3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke, blanda väl och rör ner i det smälta smöret. 4. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn, tjock och krämig smet. 6. Lägg et smörpapper i botten på en springform. Smöra lite lätt och strö lite kakao i botten och lite upp på kanterna. 7. Fyll upp med smet i formen (20 cm springform) och sätt in in ugnen i 18-20 min. Kakan skall ju vara kladdig men inte rinnig i mitten. 8. Ta ut kakan från ugnen och låt den svalna helt innan ganachen går på. Ganache 1. Smält samman respektive ganache. På låga grader på spisen tills allt smält samman alternativt försiktigt i mikron (max 350W). 2. Jag låter mjölkchokladganachen ligga kvar i bunken, den brer jag på kakan direkt sedan med en sked när kakan svalnat helt. 3. Den vita ganachen lägger jag i en liten spritspåse och klipper ett litet hål i när den skall på. Hur gör gör man då ? Jo, man drar först på mjölkchokladganachen snyggt på hela kakan. Direkt efter tar man den vita ganachen och gör ca 4-5 cirklar från mitten och ut med ett mellanrum på 1-2 cm. När det är gjort tar jag en träpinne, eller något spetsigt och drar inifrån mitten och ut till kanten. (Typ samma form som att skära en tårtbit fast man bara drar ett bestämt drag i chokladen.) Då ser ni hur spindelnätet bildas. Sedan sätter jag in kakan i kylskåpet så att ganachen får stelna till lite innan servering & dekoration. Enkelt! Man kan ju sedan dekorera lite som man vill. Med hallon & grädde kanske? Lycka till & smaklig dessert ♥