Hej härliga Ni ♥ Det är många som frågar efter receptet på min äppelkaka som jag lade upp på Instagram för ett par veckor sedan.. Ingredienser 3 ägg 125g mandelmassa, riven 1,5 dl strösocker 75g smör 3 dl vetemjöl special 1 tsk bakpulver 1/2 msk vaniljsocker 1 dl mjölk 3-4 äpplen, helst lite syrligare sort 1 msk kanel, malen + 1 msk strösocker, att blanda upp äppelskivorna med Gör så här 1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 20- 23 cm i diameter.2.Smält smöret och låt svalna.3.Vispa ägg, socker & vaniljsocker vitt och poröst. Riv sedan ner mandelmassan på rivjärnets fina sida.4.Blanda vetemjöl och bakpulver väl och sikta försiktigt ned i smeten.5.Tillsätt det avsvalnade smöret samt mjölken.6. Skala och klyfta äpplena i tunna halvmånar. Lägg i en skål och sikta över kanel samt lite socker. Blanda upp med fingrarna så äpplena täcks av kanel o socker på båda sidor.7.Häll upp smeten i den smorda formen och sätt tätt ner äppel-skivorna.8.Grädda kakan mitt i ugnen i 35- 40 min. Känn efter med sticka så att den inte är kladdig i mitten.9. Ta ut och låt svalna. Servera som den är, till vaniljvisp el glass ♥